Afbeelding

Color Fun! presenteert goede doelen

Algemeen

Laarbeek - Tijdens de 1e editie van Color Fun! was er de mogelijkheid om een Laarbeekse vereniging of stichting te steunen. Voor de 2e editie van Color Fun! zijn door de organisatie twee goede doelen uitgekozen. Dit zijn Team Frans (Laarbeekse deelnemers Alpe d’Huzes) en Tienerwerk Laarbeek.

Tienerwerk Laarbeek
Laarbeek kent vier verschillende tienerwerken. Dit zijn Yammas (Mariahout), De Boemerang (Beek en Donk), Cendra (Aarle-Rixtel) en &RG Teens (Lieshout). Met behoud van hun eigen identiteit werken ze steeds meer samen. Onder de naam ‘Expeditie Laarbeek’ organiseren ze gezamenlijke activiteiten voor de Laarbeekse jeugd van 10 tot 18 jaar.

“Tienerwerk Laarbeek maakt het mogelijk om nog beter

in te springen op de behoefte van deze jongeren”

De tienerwerkgroepen houden zelf binnen iedere kern een activiteit voor alle Laarbeekse jeugd. Doelstelling is dat zoveel mogelijk jongeren aan deze bestaande of nieuwe activiteit deelnemen, ook jeugd die geen lid is van een tienerwerkgroep. Men kan zowel sportieve als culturele of creatieve evenementen organiseren. “Color Fun! is voor Tienerwerk Laarbeek een enorme opsteker om als organisatie als begunstigde te worden genoemd. Daarmee is dit ook een opsteker voor alle jeugd in Laarbeek waarvoor Tienerwerk Laarbeek zich inzet. Deze jongeren zijn de toekomstige generatie van onze kernen. Tienerwerk Laarbeek is dan ook enorm trots om samen met de jongeren deel te mogen nemen aan dit evenement. Het steunen van Tienerwerk Laarbeek maakt het mogelijk om nog beter in te springen op de behoefte van deze jongeren. We moeten hen niet vergeten en dat kunnen we niet alleen”, vertelt Stephan van Vegchel, coördinator van Tienerwerk Laarbeek.

“Wij willen niet toe blijven kijken hoe nog meer

mensen lijden aan en strijden tegen kanker”

Team Frans
Frans Megens was ziek en leed aan longkanker. Hij was sterk, maar kon de oneerlijke strijd niet winnen, hij was niet sterk genoeg. Zijn zoon Danny Megens, kartrekker van het team vertelt: “Vorig jaar juni is mijn vader overleden aan kanker en in onze familie zijn er meerdere personen in aanraking gekomen met deze nare ziekte. We hebben gezien en meegemaakt wat een slopende ziekte kanker is, en daardoor hebben we besloten om mee te doen aan de Alpe d’Huzes. Wij willen niet toe blijven kijken hoe nog meer mensen lijden aan en strijden tegen kanker. Met onze deelname wordt het onderzoek tegen kanker gesteund en zo dragen we ons steentje bij om het leed van andere mensen te voorkomen of te verbeteren. Ik heb mijn vader beloofd dat ik voor hem en alle andere patiënten tot het gaatje ga om geld in te zamelen! Het onderzoek naar medicijnen tegen kanker en om het te genezen gaat steeds beter en verder, maar is nog niet zover dat iedereen een goede overlevingskans heeft. Met steun aan dit onderzoek wordt deze overlevingskans in de toekomst groter!”