Afbeelding

Scouting Lieshout-Mariahout viert Baden Powell dag met een High-Tea

Algemeen

Lieshout/Mariahout - Bij Scouting Lieshout-Mariahout werd op zaterdag 27 februari van 10.00 tot 13.00 uur de Baden-Powell dag gevierd. Op deze dag wordt de geboortedag (22 februari) gevierd van Sir Robert Baden-Powell; de oprichter van de scoutingsbeweging. Samen met zijn vrouw Olave Baden-Powell, die toevallig ook op dezelfde dag jarig was, heeft hij veel voor de scoutingbeweging betekend. Zijn geboortedag wordt dan ook door veel scoutingverenigingen aangegrepen om een speciale opkomst te organiseren.

De leiding had voor deze gezamenlijke viering van alle speltakken een High-Tea (of eigenlijk ranja) georganiseerd. Bij aanvang van de opkomst werden de leden en de (vele) hulpouders in groepjes verdeeld. Alle groepjes kregen de opdracht om een gerecht voor de High-Tea voor te bereiden.

Op de lijst met gerechten stonden onder andere; cup-cakes, appelflapjes, fruitspiezen, hotdogs van knakworsten in bladerdeeg en een kwark-dessert met Orio koekjes. Voortvarend gingen alle groepen aan de slag met het schillen van appels, rollen van bladerdeeg en nog veel meer. Binnen enkele minuten was het dan ook een drukte van belang en werd er naast de officiële instructies ook creatief omgegaan met extra ingrediënten.

Dit resulteerde in culinaire vondsten als fruitspiezen met poffertjes en appelflappen met niet enkel appel en kaneel, maar ook druiven. Na een uur van voorbereidingen hing er al een heerlijke geur in de blokhut en kwam uit de keuken de geur van cup-cakes en warme appelflappen.

Naast de leden die meehielpen met de voorbereidingen voor de high-tea, waren er ook een aantal leden buiten bezig met één van de meest favoriete activiteiten van alle scouts: het maken van een kampvuur. Na afronding van de gerechten kwamen ook de andere leden naar buiten en werd het kampvuur verder opgestookt, fanatiek slagbal gespeeld en konden de leden zich lekker uitleven rond de blokhut.

Ondertussen brachten ouders en leiding de blokhut verder in orde om gezamenlijk van de gerechten te kunnen gaan genieten. Het ‘startsein’ om ‘aan te vallen’ was niet aan dovemansoren gericht. Binnen een half uur waren alle zorgvuldig voorbereide gerechten verorberd door de hongerige leden, de hulpouders, leiding en de klusploeg die nog steeds elke zaterdag hard aan het werk is om de blokhut op te knappen.

De organisatie van de geslaagde viering was mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van verscheidene ouders die samen met de vaste leiding de leden begeleidden bij de voorbereidingen en eten van de gerechten.