Manifestatie 'Beek en Donk Presenteert' in Muziektuin

Algemeen

Beek en Donk - In en om de Muziektuin in Beek en Donk vindt op zondag 22 mei, tijdens het jubileumweekend van harmonie O&U de manifestatie ‘Beek en Donk Presenteert’ plaats.
Tijdens dit evenement krijgen verenigingen, organisaties en vooral de inwoners van Beek en Donk de gelegenheid om te laten zien wat ze te bieden hebben op het gebied van sport en cultuur.

Op het ‘Showplein’ zetten dans- en balletgroepen, line-dancers en showgroepen hun beste beentje voor. Met een wervelende show of vertederende dans laten deze groepen zien wat ze in huis hebben om daarmee het publiek te vermaken.

Tijdens de ‘Kunst- en creativiteitsmarkt’ stellen een aantal kunstenaars hun schilder- of beeldhouwwerken tentoon. Maar er is ook plaats voor creatievelingen die kaarten maken, borduren, houtsnijden, mozaïeken of modellen bouwen. Ook mensen die een leuke verzameling hebben, zoals een verzameling modelauto’s, bierblikken, petten, en ga zo maar door, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de markt. Iedereen kan zo kunst en creativiteit uit Beek en Donk bewonderen.

Uiteraard kan muziek niet ontbreken tijdens het door O&U georganiseerde Beek en Donk presenteert. Daarom wordt er een ‘Open podium’ opgezet waar muzikaal en vocaal talent van zich kan laten horen. Hierbij is te denken aan zangers, zangeressen, kleine koren of ensembles. Maar ook cabaretiers en stand-up comedians kunnen van dit podium gebruik maken.

Omdat de groene long rondom de muziektuin en het gemeentehuis voldoende ruimte bezit voor ‘Sport en Spel’ biedt Beek en Donk Presenteert de gelegenheid aan sportverenigingen om hun sport, middels trainingen, oefenwedstrijden of op welke manier dan ook te presenteren. Zo kunnen jonge Beek en Donkenaren, maar ook oudere sportzoekenden, kennismaken met de diverse sporten die in Beek en Donk of nabije omgeving te beoefenen zijn.

In de categorie ‘Historie en Nostalgie’ wordt ruimte vrijgemaakt nabij, hoe kan het anders, de Heemkamer, waar op dat moment ook de tentoonstelling over 125 jaar O&U te zien is. Voor dit onderdeel worden mensen gezocht die oude ambachten beoefenen zoals stoelenmatters, imkers, vlechters, kaarsenmakers, (koper)smeden, etc. Wat ook niet mag ontbreken zijn antieke auto’s, motoren, tractoren en (brom)fietsen. O&U is op zoek naar dit soort ambachtsmannen en -vrouwen en bezitters van zulk historisch materiaal.

Harmonie O&U hoopt dat veel inwoners uit Beek en Donk deze unieke kans grijpen om hun passie, sport of hobby te presenteren. Of, zoals organisator Bennie Rooyackers het verwoord: “Laat zien wat Beek en Donk te bieden heeft! Het is geen wedstrijd, maar een mooie gelegenheid om te laten zien wat jou bezighoudt.”

Voor alle bovenstaande categorieën geldt dat men zich nog kan aanmelden. Dit kan via de website van O&U, www.oenu.nl, of via een e-mail naar oenu125@gmail.com.