Afbeelding

Gezondheids- race Laarbeek 2.0 gaat van start

Algemeen

Aarle-Rixtel – De deelnemende verenigingen aan de Gezondheidsrace Laarbeek 2.0 hebben gisterenavond kennisgemaakt met elkaar. Dit gebeurde tijdens een startbijeenkomst bij de scouting in Aarle-Rixtel. De scouting is zelf een van de tien deelnemende verenigingen. Wethouder Joan Briels trapte de gezondheidsrace officieel af.

Nieuwe opzet
Op 1 april 2016 gaat de nieuwe Gezondheidsrace Laarbeek 2.0 officieel van start. De Gezondheidsrace Laarbeek is in 2010 ontstaan op initiatief van inwoners die actief aan hun eigen gezondheid wilden werken én anderen wilden aansporen tot een gezonde leefstijl. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren hun gezondheid te verbeteren. Dat kan zijn op het gebied van sport en bewegen, voeding of leefstijl, waarbij mentaal en sociaal welbevinden ook belangrijk zijn. Na drie succesvolle edities gaat nu de vierde editie van start met een nieuwe opzet.

Verenigingen
De teams worden deze keer gevormd door verenigingen uit Laarbeek in de categorie binnen- en buitensport, buurtverenigingen en sociaal/cultureel. De tien deelnemende verenigingen zijn ingedeeld in twee poules, en elke club organiseert één activiteit voor Laarbeekse inwoners. De verenigingen die meedoen zijn Handbalvereniging Bedo, Jeu de Boules vereniging Dû Tie Ut, Omroep Kontakt, Tafeltennisvereniging A.T.T.C. 77, Seniorenvereniging KBO Aarle-Rixtel, Buurtvereniging D’n Hooge Suute, Buurtvereniging Beekse Akkers, Scouting Aarle-Rixtel, T.S.C. Aan de wielen, Badmintonclub Lieshout.

Naast de eigen activiteiten, organiseren ze binnen de eigen poule een uitwisseling, zodat de diverse verenigingen kennismaken met elkaars activiteiten. Het idee is bedacht en uitgewerkt door oud-deelnemers, die mee de projectgroep Gezondheidsrace Laarbeek 2.0 vormen. Zij worden ondersteund door Vierbinden, GGD Brabant-Zuidoost en gemeente. Ook de juryleden, die tevens de teams met raad en daad ondersteunen, zijn oud-deelnemers uit vorige edities. De Gezondheidsrace 2.0 gaat 1 april 2016 officieel van start en loopt tot en met maart 2017.