Afbeelding

Gezamenlijke collecte Beek en Donk groot succes

Algemeen

Beek en Donk - Vorig jaar rondom deze tijd kwamen 16 coördinatoren van in Beek en Donk collecterende goede doelen op initiatief van de Dorpsraad bij elkaar om te overleggen over nut en noodzaak om voortaan één gezamenlijke collecte te houden in plaats van 16 verschillende goede doelen.

Dit overleg resulteerde in de oprichting van de Stichting Gezamenlijke Collecte Week Beek en Donk, waarvan het bestuur gevormd wordt door deze 16 coördinatoren. Sindsdien is er veel werk verzet in de voorbereiding van de gezamenlijke collecte: emmers verzameld en bewerkt, draaiboeken gemaakt, formulieren ontworpen, alle collectanten benaderd, wijkindeling en looproutes gemaakt.

Afgelopen week was het zover en vond voor de eerste maal de gezamenlijke collecte plaats. Op zaterdag 9 april konden de emmers ingeleverd worden op de Rabobank. Voor de telling van de opbrengst waren de nodige vrijwilligers beschikbaar, voor wie een nauwkeurige procedure was vastgelegd om het tellen snel en secuur te laten verlopen.

De voorlopige opbrengst van de eerste gezamenlijke collecte bedraagt ruim €23.000,00. De verdeling van de collecteopbrengst over de verschillende fondsen wordt de komende week vastgesteld.

De organisatie dankt hierbij alle collectanten voor hun inzet voor deze collecte. Van hen hebben ze over het algemeen alleen maar positieve reacties gekregen en gemaakte opmerkingen zullen ze zeker meenemen bij de organisatie van de collecte volgend jaar.

De organisatie wil hierbij de Rabobank danken voor de genoten gastvrijheid in haar kantoor. Op de meest veilige manier hebben zij de gezamenlijke collecte kunnen verwerken. Ook danken ze de diverse sponsoren waardoor ze middels hun bijdrage de organisatiekosten zo laag mogelijk hebben kunnen houden.