Afbeelding

Werkgroepen Zorg om het Dorp actief in Mariahout

Algemeen

Mariahout - Wat waren ze in Mariahout weer blij met de werkgroep Koningsdag, bestaande uit Debby Roeters, Martin van den Heuvel, Kim van der Linden, Heiko van Berlo en Marsha Bekkers. Zij hebben de jeugd met hun ouders weer een mooi programma aangeboden.

Hoewel het regende tijdens de opening en de harmonie in de tent moest spelen kon (prins) Hein toch de dag openen door de vlag te hijsen. Gedurende de middag stonden de spelletjes in het teken van de wetenschap. Leuk en interessant. Ook de pannenkoekploeg was weer paraat. Heerlijk bij dat koude weer. En natuurlijk het Gilde en vele anderen. Allen bedankt!

Werkgroep ‘Koken voor …’
Deze werkgroep van Zorg om het Dorp is al weer actief met de voorbereidingen voor het jaarlijkse dinertje voor de alleengaanden in Mariahout. Zorg om het Dorp wenst hen veel succes. Bent u alleengaand en heeft u zich nog niet opgegeven voor zaterdag 28 mei, dan kan dat bij de werkgroepleden ‘Alleengaanden’ of op donderdagmiddag in het Dorpsservicecentrum in het Buurthuis.

Voortgang ‘Oranjestraatje’
De afgelopen tijd heeft de werkgroep, samen met bewoners en ondernemers van het ‘Oranjestraatje’ (van voormalig Rabopand tot aan de Mariastraat) gebrainstormd over de toekomst van hun panden en de omgeving. Leidraad waren aantrekkelijkheid, veiligheid en leefbaarheid. Ook bewoners van het Oranjeplein hebben mee gedacht. Het waren inspirerende avonden. De eerste aanmeldingen voor werkgroep ‘binnenruimte Oranjeplein’ zijn al binnen. Belangstellenden voor werkgroep Mariastraat kunnen zich ook al aanmelden. Ook hier willen ze streven naar een aantrekkelijke, veilige en leefbare woon-, werk- en schoolomgeving.

Processiepark
In het processiepark wordt hard gewerkt aan de afkoppeling van de hemelwaterafvoer van de kerk naar het park. Zorg om het Dorp wenst de werkgroep ‘water’ en de parkwerkers veel succes met de werkzaamheden die nu gaande zijn.

Nieuwsbrief ontvangen?
Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van het wel en wee in Mariahout? Word dan lid van Zorg om het Dorp, dan ontvangt u regelmatig nieuwsbrieven of nieuwsflitsen. Zie www.zorgomhetdorp.nl.