Afbeelding

Geert Heesakkers, nieuwe voorzitter Kwizut

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - In december van dit jaar vindt de zesde editie plaats van de populaire en inmiddels alom bekende dorpsquiz 'Kwizut'. Geert Heesakkers heeft recent plaatsgenomen in het bestuur als voorzitter. De MooiLaarbeekKrant vroeg hem naar zijn beweegredenen en ambities.

Vertel eens. Wie is Geert Heesakkers?

"In ben geboren in Mariahout en de jongste van 5 kinderen. Daarnaast ben ik getrouwd met Jolanda en samen hebben wij 3 kinderen; Iris, Coen en Pam. Ik ben eigenaar van HERE Projecten, een bouwadviesbureau in Nijmegen. Vanaf 1999 ben ik woonachtig in Beek en Donk. Daar ben ik al lange tijd betrokken bij Carnavalsvereniging De Teugelders van Ganzendonck, alwaar ik al ruim 10 jaar onderdeel uitmaak van de optochtcommissie. Ik zit tevens in de Stichting Muziektuinpodium, waar ik de presentaties op me neem. Voor het jubileumfeest van Harmonie Oefening & Uitspanning in mei van dit jaar mocht ik de horeca organiseren."

Waarom ben jij de uitdaging van nieuwe voorzitter van Kwizut aangegaan?

"Statutair heeft Kwizut bepaald dat maximaal 5 jaar in de organisatie Kwizut meegedraaid mag worden. Dit zorgt voor nieuw bloed, nieuwe ideeën. Ik ken Ties al lange tijd en samen hebben we in het verleden een aantal activiteiten ondernomen. Toen Ties me vroeg voor de taak als voorzitter heb ik wel even moeten nadenken en overlegd met het thuisfront. Uiteindelijk heb ik ja gezegd tegen deze enorme uitdaging. Ten eerste omdat Kwizut in Beek en Donk en omstreken een begrip geworden is de afgelopen 5 jaar. Vele inwoners, van jong tot oud, beleven hieraan veel plezier. Ik vind dat we er alles aan moeten doen om dergelijke activiteiten te behouden voor ons dorp. Daarnaast houd ik zelf van puzzelen en zoek ik telkens de uitdaging. Indien je erin slaagt om een leuke activiteit neer te zetten, krijg je de energie die je erin steekt ook weer terug. Ik verwacht dit ook bij de organisatie van Kwizut te krijgen."

Hoeveel tijd zijn jullie kwijt met het in elkaar zetten van Kwizut?

"Na de feestavond volgt allereerst de zoektocht naar een nieuwe band. Terwijl de eerste echte besprekingen voor de quizavond beginnen in juni. In eerste instantie wordt het raamwerk voor het komende jaar neergezet en worden de vrienden en sponsors gevraagd naar nieuwe ideeën. Vanaf augustus vergaderen we iedere 2 weken."

De afgelopen edities waren een daverend succes. Hoe proberen jullie hier vervolg aan te geven?

"Het meest belangrijk bij Kwizut is dat alle doelgroepen bereikt moeten worden. Van kind tot oudere, theoretisch en praktische mensen ongeacht inkomsten en afkomst. We hebben nauw overleg gehad met onze vrienden en sponsors om ideeën uit te wisselen. Daarnaast wordt continu rondgekeken naar nieuwe ontwikkelingen."

In de nacht van zondag 11 op 12 september startte de inschrijving. Waarom is er voor zo'n 'onchristelijk' tijdstip gekozen?

"Misschien is dit wel een Kwizut-vraag, haha!"

Wat kunnen de deelnemers de komende editie van Kwizut verwachten?

"Een zoektocht waar men zich de hele avond op stuk kan bijten, veel plezier aan kan beleven en waarover weer lang wordt nagepraat!"

Hoe ziet volgens jou een ideaal deelnemersteam eruit om Kwizut 2016 te winnen?

"Het team moet, divers, nieuwsgierig, enthousiast en gedreven zijn. Van jong tot oud, praktisch en theoretisch onderlegd, van timmerman tot professor. Kennis over alles wat je niet wilt weten is het meest belangrijk en handigheid voor het uitvoeren van de zogenaamde doe-opdrachten essentieel. Daarnaast vergroot enige behendigheid met computers de kans op succes. Daarbij moet je iets voor elkaar over willen hebben en is het raadzaam om een teamcaptain te benoemen om het geheel te organiseren. Tot slot is de locatie van groot belang waarbij naast internet de aanwezigheid van drank en spijzen grote invloed uitoefenen."

Kun je de lezers van De MooiLaarbeekKrant al meer vertellen over de feestavond?

"Op zaterdag 14 januari wordt d'n Ekker weer omgetoverd tot een ware feesthal. Alle deelnemers aan Kwizut zijn daar welkom om er met z'n allen een geweldig dorpsfeest van te maken. Een zoektocht door West- en Zuid-Nederland in de eerste helft van dit jaar heeft ertoe geleid dat we werkelijk een topband hebben weten te strikken. Deze band zal, na de bekendmaking van 'Het Slimste Team' de avond muzikaal invullen."