Afbeelding

Frank van der Meijden voorgedragen als nieuwe burgemeester van Laarbeek

Politiek nieuws

Laarbeek - De 51-jarige Frank van der Meijden (CDA) uit Bergeijk wordt door de gemeenteraad aanbevolen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Laarbeek. Dit is gisterenavond bekend geworden tijdens een speciaal ingelaste vergadering van de Laarbeekse raad. 

Loopbaan

Van der Meijden is geboren en getogen in Bergeijk. Hij doorliep de Koninklijke Militaire School in Weert en studeerde daarna Facility Management en bedrijfskunde aan de hogeschool in respectievelijk Tilburg en Eindhoven. Van 1987 tot 2010 is hij werkzaam geweest in diverse functies bij defensie. Sinds 2010 is Van der Meijden wethouder van de gemeente Bergeijk. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. 

Bestuursfuncties 

Van der Meijden zit vanaf 2006 in het openbaar bestuur. De eerste vier jaar als raadslid namens het CDA in de gemeente Bergeijk en sinds 2010 als wethouder in diezelfde gemeente met verschillende werkvelden in zijn portefeuille. Hij is tevens bestuurslid van tal van gemeenschappelijke overlegorganen en maatschappelijke organisaties in de regio Zuidoost Brabant. 

Gemeenteraad Laarbeek

De gemeenteraad omschrijft Van der Meijden als een gedreven en energieke bruggenbouwer en een daadkrachtig bestuurder. Hij heeft een sterke en kleurrijke persoonlijkheid en beschikt over een positieve en enthousiasmerende uitstraling. Hij is goed bekend met de kleinschaligheid van de gemeente en door zijn brede kennis van de regio Zuidoost Brabant kan hij de belangen van Laarbeek goed vertegenwoordigen.

Verdere procedure

Met de voordracht van Frank van der Meijden door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de Minister en aan de Commissaris van de Koning toegezonden. De Minister volgt in beginsel de aanbeveling van de raad in zijn voordracht aan de Koning. Pas ná ondertekening van het Koninklijk Besluit is de benoeming een feit.