Afbeelding

"Vroeger was ik een plastic fles. Nu ben ik een tas"

Algemeen

Door Hans Kik

Subtitel: LIMO pakt uit met duurzame tassen

Lieshout/Mariahout - LIMO gaat voor duurzaam. En hoe! Met tassen van gerecycled plastic maakt de ondernemersvereniging uit Lieshout en Mariahout inwoners van Laarbeek blij. Op de algemene ledenvergadering van 24 mei zijn de eerste shoppers uitgereikt.

Kringloop
Een zee van plastic, zwerfvuil op straat, verspilling van grondstoffen... LIMO wil daar wat aan doen. De tassenactie is een goed begin. Onder het motto alle beetjes helpen dragen de ondernemers duurzaam bij aan het milieu. Veel plastic kun je opnieuw gebruiken. Gun al dat plastic een tweede ronde. Weggooien is zonde. Gooi het kunststof de kringloop in en je maakt er mooie producten van, zoals tassen.

Gemeente
Het tasseninitiatief heeft de sympathie van de gemeente Laarbeek. Wethouder Johan Briels heeft onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille en staat open voor ideeën. "Samen kun je veel bereiken. Het is goed als ondernemers en de gemeente de handen ineenslaan."

Gratis tassen
Vergeet de twintig cent die je voor een plastic tas betaalt. De LIMO-shopper is gratis. Reken maar dat het een solide tas is voor jaren boodschappenplezier. Mooi en duurzaam gaan samen. Altijd makkelijk om achter de hand te hebben, deze makkelijke tas.

Kledingbank
De tassenactie is een initiatief van LIMO en de deelnemende ondernemers. Ze bekostigen de actie en staan met naam en toenaam op de tas. Alle deelnemers vind je op https://www.limolaarbeek.nl. Bij hen kun je een gratis tas scoren. In het kader van duurzaamheid en goede doelen heeft het bestuur besloten om tassen te schenken aan de Kledingbank in Laarbeek, de Dorpsraad en Zorg om het Dorp.

Meer informatie
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval/inhoud/verbod-op-gratis-plastic-tassen
http://www.kledingbanklaarbeek.nl/