Afbeelding

Duurzaamheidsmarkt op Landgoed Croy

Algemeen

Aarle-Rixtel - In het kader van het duurzaamheidsprogramma houdt de gemeente Laarbeek, samen met tal van andere partijen haar eerste duurzaamheidsmarkt. Deze markt wordt gehouden op zondag 10 juli op Landgoed Croy.

De markt
Op de duurzaamheidsmarkt is heel veel te beleven. het credo is ‘Proeven, kijken, kopen, doen!’, het aanbod op de markt sluit daar mooi bij aan. Diverse verenigingen en bedrijven laten zien wat er zoal aan duurzame initiatieven bestaat. Van geitenkaas tot elektrische auto’s, van duurzaam wonen tot een vliegerbouwer en van nieuwe tasjes uit oude kleren tot speelrobots. Een breed scala aan deelnemers maakt deze markt zeker het bezoeken waard.

Behalve het gedeelte met marktkramen hebben ze bovendien ook een ZEN-plein met diverse deelnemers die zich bezighouden met gezondheid, gezonde voeding en gezond leven. Daarnaast is er een kidscorner waar ze op de speelweide een aantal tenten hebben ingericht met activiteiten voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Ook in een biologisch sapje of wijntje en een lokaal biertje wordt voorzien. En daar horen natuurlijk ook heerlijke biologische hapjes bij op het terras.

Programma
De Duurzaamheidsmarkt is om 11.00 uur geopend. Doorlopend zijn er leuke films over duurzame initiatieven in Laarbeek en huifkartochten. Om 12.00, 14.00 en 16.00 uur zijn er knutsel workshops bij Juuds. Met een gids kun je wandelingen over landgoed Croy maken om 14.00 en om 15.30 uur. Om 15.00 is de prijsuitreiking ‘Beste titel voor het duurzaamheidsprogramma’. Om 16.30 wordt de overnachting Bed & Breakfast Croy verloot. En er is nog veel meer dan dit. Dus mensen; komt dat zien.