Afbeelding

Bestuurder crasht met gestolen auto tegen boom Lieshoutseweg

112

Beek en Donk - Rond 20.30 uur vanavond is door onbekende oorzaak een auto van de weg geraakt aan de Lieshoutseweg in Beek en Donk. De bestuurder van deze auto is na het ongeluk te voet gevlucht. De auto bleek even daarvoor gestolen te zijn in Gemert. De politie wist de bestuurder even later te pakken te krijgen.

Volgens getuigen is de auto met zeer hoge snelheid een inhaalactie begonnen. Tijdens deze manoeuvre kwam er een auto om de hoek, waardoor de bestuurder onverwachts moest uitwijken. Hij verloor hierbij de macht over het stuur en raakte een lantaarnpaal en een aantal bomen. Uiteindelijk kwam de auto tegen een boom tot stilstand en ging de bestuurder er te voet vandaar. De politie had hem al snel te pakken.

De ter plaatse gekomen ambulance heeft de bestuurder gecontroleerd. Na de controle is het slachtoffer afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe het slachtoffer er aan toe is.

Later op de avond werd bekend dat de auto even daarvoor gestolen is in Gemert. Een getuige vertelt dat de bestuurder even daarvoor op de weg van Gemert naar Beek en Donk ook erg hard reed en gevaarlijke inhaalmanoeuvres uithaalde. De weg is tijdens en na het ongeluk in beide richtingen dicht geweest voor onderzoek.