Afbeelding

Welpen van Scoutinggroepen redden de Toekomstboom

Algemeen

Lieshout/Mariahout – Een groep houthakkers is in de jungle om allerlei bomen om te hakken om landbouwgrond te maken. Ook de bomen die belangrijk zijn voor de junglebewoners, waaronder ook de toekomstboom, staan op de lijst om geveld te worden. Kunnen de houthakkers op tijd overtuigd worden om geen bomen te kappen, maar om juist samen te leven met de natuur?

Zaterdag 4 juni trokken ruim 400 welpen, leiding en ouders van Scoutinggroepen uit de regio Helmond naar het Zandbos in Deurne om de houthakkers te leren géén bomen te kappen, maar om samen te leven met de natuur. Na het openingstoneel, uitgevoerd door de leiding van de verschillende scoutinggroepen, kon gestart worden met de 8 verschillende spelen. Bij alle spelen konden leuzen verdiend worden die aan het einde van de Jungledag aan de centrale Toekomstboom werden bevestigd.

Door de opzet van het roulatiesysteem, speelden telkens twee groepjes hetzelfde spel of uitdaging. Bij een aantal van de spelen ontstond er dan ook vaak een gezonde competitie tussen beide groepjes om de opdracht op een zo snel of slim mogelijke manier te behalen. Een bekende scoutingregel (60% buitenspeler, 35% teamspeler en 5% valsspeler = 100% scout) was dan ook veelvuldig van toepassing.

De spelen en opdrachten varieerden van het versieren van een boom met behulp van een menselijke kruiwagen, tot het afleggen van een hindernisbaan met een zojuist verbonden gewonde (knuffel)beer op een gepionierde brancard. Ook een speciaal aangelegde zip-lijn kon rekenen op grote belangstelling van de welpen. Gezekerd met een tuigje werd hierbij met een enorme vaart een afdaling gemaakt. Een aantal welpen heeft voorafgaand aan de afdeling hun angsten moeten overwinnen; des te groter was echter hun trots en blijdschap als ze deze spannende beproeving hadden doorstaan.

Aan het einde van de Jungledag werden de leuzen als een ketting aan de centrale Toekomstboom gehangen en hiermee werden de houthakkers overtuigd van het nut om samen te leven met de natuur! Deze overwinning werd afgesloten met een barbecue voor alle welpen en hun begeleiders, waarna iedereen moe, maar met een zéér tevreden gevoel huiswaarts keerde.

Blokhut Scouting Lieshout – Mariahout
Bij de blokhut van Scouting Lieshout – Mariahout werd ondertussen door de vrijwilligers niet stil gezeten. Met vereende krachten werd er ook tijdens deze jungledag hard gewerkt om de blokhut en het terrein klaar te maken voor de officiële opening van de Blokhut en open dag van Scouting Lieshout – Mariahout op zaterdagmiddag 18 juni.

Iedereen is op deze dag van harte welkom op de Herendijk 7 in Lieshout; meer informatie over de open dag en opening is beschikbaar op de website van Scouting Lieshout – Mariahout (www.scoutinglieshoutmariahout.nl) en op de facebook pagina.