Afbeelding

Zonnebloempicknick Mariahout

Algemeen

Mariahout – De picknick die vorig jaar bij Jo en Theo v/d Biggelaar in Lieshout werd gehouden is zo goed bevallen dat er dit jaar voor dezelfde locatie werd gekozen. Woensdag 29 juni verzamelden gasten en vrijwilligers om 10.00 uur op de Nieuwe Erven.

Het was behoorlijk bewolkt en wat frisjes. In de tent en het prieel was het echter al snel aangenaam. Zeker na een lekker warm kopje koffie of thee met cake erbij.

De soep die rond het middaguur werd opgediend had ook nog kunnen helpen, ware het niet dat de zon zich zowaar liet zien en de temperatuur ook buiten heerlijk werd.

Daarna was het tijd om de barbecue aan te maken en duurde het niet lang of iedereen was voorzien van een fleurig opgemaakt bord met een broodje hamburger, salade en koude schotel, gevolgd door nog meer barbecuevlees. Als afsluiter was er nog ijs met slagroom na.

Inmiddels hadden de meesten een heerlijk plekje buiten opgezocht, want Jo en Theo hebben in hun tuin diverse buitenzitjes. Er werd gezellig gekletst, wat gekaart en door het kabouterbos geslenterd. Een heerlijke relaxte dag kwam rond de klok van 16.00 uur ten einde. Maar niet voordat voorzitter Wilma Dingemans een bloemetje had overhandigd aan vrijwilliger Truus v/d Heurik. Zij gaat de afdeling helaas verlaten in verband met verhuizing.

In de maanden juli en augustus is het even rustig bij de Zonnebloem Mariahout, maar na de vakantie staan er alweer enkele dingen op het programma. Bijvoorbeeld een bezoek aan ‘Soldaat van Oranje’ en de allereerste vakantiemidweek van de eigen afdeling.