Afbeelding

Bijna Nacht van de Vluchteling

Algemeen

Beek en Donk - Nog 8 nachten dan begint Peter Ronkes Agerbeek aan zijn wandeling van Rotterdam naar Den Haag. Hij zal wel zenuwachtig beginnen te worden. Is dat een probleem?

Te weinig getraind?
Peter: “Absoluut! Het probleem is namelijk dat ik niet zenuwachtig word. Een nog groter probleem is, dat ik dit jaar nog minder getraind heb dan vorig jaar. En nu is er niet zoveel tijd meer.” Hoe is dat zo gekomen? Geen overzicht gehouden van wat er nog gedaan moest worden? “Overzicht heb ik beslist. Maar als je dat telkens opschuift zonder iets weg te werken, heb je daar niet veel aan. Vorige week keek ik en zette ik een to-do-list op. Het was een prima lijstje maar alles moet nog gebeuren. Alles!” lacht Peter.

Niets gedaan?
“Jawel. Het Kouwenbergs Kerkje is geregeld. Beheerder Henk van Beek werkt enorm mee. Het Benefiet in Aarle-Rixtel is tiptop in orde. Op 10 juni speelt Simits hun verrassende Klezmer repertoire. En Eyad Shawi speelt dan zijn prachtige Syrische volksmuziek. Zijn ontroerende teksten projecteren we op de muur. Het wordt mooi!”

Rijk worden van muziek?
Peter kijkt geïrriteerd. “Rijk worden is helemaal niet aan de orde. Het lot van de meest berooide mensen wat verlichten – dàt beoog ik. Het Benefiet in het Kouwenbergs Kerkje is dan wel gratis toegankelijk maar ik zorg er wel voor nadrukkelijk met de pet rond te gaan. Er wordt informatie verstrekt. We praten met elkaar. Mensen begrip bijbrengen voor wat er gebeurt op de wereld met 60 miljoen vluchtelingen. Dàt wil ik. Want het gaat om 60 miljoen medemensen!” Het anders zo goedlachse gezicht staat even op onweer…

Aanmelden is fijn
Terwijl aanvankelijk alleen koffie en thee beschikbaar zou zijn, wordt nu ook voor fris, bier en wijn gezorgd. “Mooi gebaar van het Kerkje: de winst daarvan doneren ze aan de Nacht van de Vluchteling. Die zorgt dat vluchtelingen in hun regio daarmee worden geholpen. Aanmelding is niet verplicht maar om overbodige inkoopkosten te beperken, is het fijn dat wèl te doen via info@petertbd.nl.”

Nu al sponsoren?
Dat kan via www.nachtvandevluchteling.nl/peterronkesagerbeek. En wie meer wil weten, kan te allen tijde bellen: 06-53362942. Tot vrijdag 10 juni!