Afbeelding

'Duik Laarbeek Schoon'

Algemeen

Laarbeek – Stichting Duikteam Laarbeek houdt op zaterdag 18 juni het jaarlijks terugkerend evenement ‘Duik Laarbeek Schoon’. Vanaf 9.00 uur duiken duikers uit Laarbeek en omgeving om vuil wat op de bodem in het kanaal ligt, op te ruimen.

Voor dit evenement tijdens de ‘Juni Watermaand’, heeft de Stichting van de gemeente Laarbeek toestemming gekregen, en is door Rijkswaterstaat ontheffing gegeven om in het kanaal te mogen duiken vanaf 8.00 tot 14.00 uur. Rijkswaterstaat informeert schippers en watersporters via de Marifoon over de afsluiting. U hoeft niet weg, en mag ook blijven kijken en genieten van dit Duikevenement, en bent zelfs van harte welkom als bezoeker. Misschien heeft u wel vragen, of de duikers even onder de boot een kleine inspectie willen uitvoeren. Of heeft u iets in het water laten vallen, wat u graag weer terug wilt hebben. Stelt u gerust al uw vragen, dat vinden de duikers leuk, om uw vragen te beantwoorden.

Vanaf 8.00 tot 11.30 uur is het kanaaldeel vanaf de invaart tot de brug fysiek afgesloten voor de scheepvaart. En is het verboden in deze periode om in dit deel te varen, of de motor van de boot aan te zetten. Dit ten behoeven van de veiligheid van de duikers. Wilt u toch nog op zaterdag 18 juni willen vertrekken, vraagt het duikteam u dit voor 7.45 uur te doen. En het begrip om dit met een rustig draaiende schroef te doen. Om weinig modder op te woelen van de bodem, waardoor het zicht onderwater van de duikers belet wordt.

Het plan is om in drie delen het kanaal te gaan schoon duiken met het volgende programma;
Duikplan 1: 10.00 – 11.00 uur vanaf Het kampje tot aan de vingersteigers van de haven
Duikplan 2: 11.30 – 12.30 uur vanaf ALDI tot aan de Brug
Duikplan 3 13.00 – 14.00 uur vanaf Janus Meulendijkspad tot de ALDI, exact 14.00 wordt het duiken
afgesloten.

Na afloop is er nog een uur de gelegenheid om wat na te praten, en wat te drinken. Om 15.00 uur wordt het evenement afgesloten. Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen en of suggesties hebben kunt u contact met hen opnemen via e-mail info@stichtingduikteamlaarbeek.nl.