Afbeelding

Eigenzinnige Sneeuwwitje en The Dwarfs

Algemeen

Mariahout – Oude sprookjes in een nieuw jasje steken, een specialiteit van de jeugdgroep van Toneelvereniging Mariahout. ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ is door Michelle van Daalhoff bewerkt tot een eigentijds sprookje.

Eenzame koning
Na de dood van zijn vrouw heeft koning Gerbrand alleen zijn dochter, prinses Willemien, over. Hij organiseert een prachtig feest voor haar zestiende verjaardag. Zelfs de hipste band uit het land, ‘The Dwarfs’, komen er optreden. Prinses Willemien wil geen feest. Ze wil dat haar vader gelukkig is. Er wordt een oproep voor een nieuwe vrouw gedaan. Zakken met post komen aan op het kasteel. Uiteindelijk valt de koning als een blok voor Samantha. Maar of Samantha nu zo’n aardige dame is?

Voor jongeren door jongeren
De jeugdgroep van Toneelvereniging Mariahout bestaat uit volwassenen en jongeren. Vanaf de middelbare school kunnen toneelspelers deelnemen aan een gezelschap dat in de zomermaanden een groot aantal openluchttheaters in Nederland bezoekt. ‘Sneeuwwitje en The Dwarfs’ is een komische en kleurrijke voorstelling die jong en oud aanspreekt. Een humoristisch stuk met een knipoog naar de gebroeders Grimm.

Speeldata: 23 juli 19.00 uur, 31 juli 14.30 uur en 4 augustus 14.30 uur.