Afbeelding

Laarbeek krijgt landelijke primeur met rijdende supermarkt voor minima

Algemeen

Laarbeek - De vier kernen van de gemeente Laarbeek krijgen vanaf 1 november een unieke voorziening: een rijdende supermarkt voor minima. In tegenstelling tot voedselbanken, die meestal met pakketten en beperkte voorraden werken, kunnen Laarbeekse minima in de rijdende supermarkt boodschappen doen met grote kortingen.

Verantwoord

De rijdende supermarkt van Super Sociaal en Samen Sterk heeft speciale aandacht voor verantwoorde en bewuste voeding en kan door koelvakken in de wagen de kwaliteit van de verse producten garanderen. Ook zal de rijdende supermarkt niet-etenswaren aanbieden die behoren bij de eerste levensbehoeften.

Initiatief

Het initiatief voor deze rijdende supermarkt komt van de Laarbeekse voedselbank Samen Sterk van Wendy Vos en Marcel Aarts. Zij klopten afgelopen voorjaar aan bij Stichting ViERBINDEN om ondersteuning, die vervolgens de lokale Rotaryclub inschakelde. Namens Rotary Gemert – Beek en Donk – Lieshout vonden Hans Vereijken, Antoon van Schaijk en Frank van den Eijnden in de Stichting Super Sociaal uit Helmond de juiste partner om dit initiatief mee uit te voeren.

Samenwerking

De gemeente Laarbeek steunt samen met Rabobank Peel Noord het initiatief. Wethouder Greet Buter van de Gemeente Laarbeek is blij met de samenwerking met Super Sociaal en het mobiele karakter van de voorziening. "Met dit initiatief kunnen we steunen op een sterke organisatie die cliënten begeleidt naar zelfredzaamheid. Daarnaast behouden we de vrijwilligers en aanpak van Samen Sterk uit Laarbeek en kunnen we ook nog eens de voorziening spreiden over de vier kernen van de gemeente."

Trots

In totaal verwacht de gemeente Laarbeek dat er zo'n 70 gezinnen geholpen kunnen worden die op korte termijn extra ondersteuning nodig hebben in hun dagelijkse levensbehoeften. Ook Pieter Michielsen, directievoorzitter van Rabobank Peel Noord ondersteunt Super Sociaal van harte. "Wij dragen graag bij aan de leefbaarheid in deze regio en aan het bevorderen van zelfredzaamheid. Daar past dit initiatief prima bij." Namens Rotaryclub neemt Antoon van Schaijk plaats in het bestuur van de Helmondse stichting Super Sociaal om de Laarbeekse belangen te vertegenwoordigen en de ontwikkeling van de rijdende supermarkt te professionaliseren. Alle betrokken partijen zijn trots op de nieuwe samenwerking en de efficiënte wijze waarop kennis, distributie, voedselveiligheid en spreiding van sociale ondersteuning voor onze minima is gebundeld.