Willem Aarts
Willem Aarts

Een stabiele tweedeklasser maken van Sparta'25

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Op vroege leeftijd raakte Willem Aarts (36) zwaar geblesseerd. Hij voetbalde bij SJVV en het selectieteam van Helmond Sport, maar na zijn zware kwetsuur op 14-jarige leeftijd, heeft hij nooit meer op niveau gevoetbald. Willem staat voor zijn eerste seizoen met Sparta'25 en wist afgelopen zondag in de 3e klasse D direct sterk te starten met een 1-5 overwinning op Valkenswaard

"Op mijn 23e ben ik jeugdteams gaan trainen en later werd ik hoofdtrainer van SJVV, waarna Mulo volgde en nu dus Sparta'25", vertelt Willem. Hij koos voor de groen-witten vanwege de uitstraling en historie. "Ik heb ambitie en op het moment van mijn keuze speelde Sparta nog in de 2e klasse. Sparta'25 is een regio gebonden club, die eigen jongens gebruikt en geen spelers haalt of betaalt. Van spelers halen of betalen ben ik ook zeker geen voorstander."

De nieuwbakken oefenmeester vindt het lastig in te schatten waar Sparta'25 straks staat, daar hij veel clubs niet kent. "Ik zie wel mogelijkheden met enkele versterkingen erbij en ik zal iedereen een kans geven. Er is veel concurrentie voor het eerste elftal. Ik wil graag in het linkerrijtje meedoen om de prijzen, een periode of eindigen bij de eerste vier plaatsen. Persoonlijk wil ik het team tactisch en conditioneel naar mijn hand zetten en van Sparta'25 een stabiele tweedeklasser maken. We spelen 4-3-3, net zoals de jeugd dit doet. We moeten zorgen voor plezier in het spelletje en dat ieder zijn plek in het team vindt. Fouten mogen er gemaakt worden."

Aarts roept de supporters op om 'hen' de kans te geven om te wennen aan de 3e klasse. "Je mag strijd van ons als team verwachten en we zullen er alles aan doen om te winnen!"