Afbeelding

Hoge pauselijke onderscheiding in Beek en Donk

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De heer mr. H.R.F.M. van Thiel is donderdag 15 september onderscheiden met een hoge pauselijke onderscheiding. In heel zijn werkzame leven heeft hij zich daadwerkelijk en met veel toewijding ingezet voor de kerk en met name ook voor de kerk in het bisdom 's-Hertogenbosch.

Een kleine opsomming van zijn belangrijkste activiteiten: zijn hele werkzame leven heeft hij de zusters van het Kostbaar Bloed met raad en daad bijgestaan; voorzitter restauratie van de Beek en Donkse kerken; lid REA van het Pauselijk Nederlands College te Rome; lid van het beleggingsfonds van het bisdom van 's-Hertogenbosch; bestuurslid van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden; voorzitter van de Commissie Caritas van de Ridderorde van het Heilige Graf van Jeruzalem en 25 jaar lid REA van het bisdom 's-Hertogenbosch.

Na afloop van de REA-vergadering in Den Bosch is aan hem door mgr. de Korte de onderscheiding overhandigd die behoort bij zijn benoeming door de paus tot ridder in de orde van de Heilige Gregorius de Grote. Deze onderscheiding wordt toegekend aan iemand die interdiocesaan of landelijk opmerkelijke verdiensten heeft geleverd voor geloof, kerk of maatschappij.