Afbeelding

Aanbieding cheque aan Pater Martin van de Avoird

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Op kermiszaterdag na het koningsschieten werd aan Pater Martin van de Avoird een cheque overhandigd, bijeengebracht door de stichting Goede Doelen Laarbeek.

Deze stichting is enkele jaren geleden opgericht door het St. Leonardusgilde en Scouting Beek en Donk. Beide instellingen willen graag hun sociale gezicht laten zien. Eén van de activiteiten die de stichting heeft opgevat, is het voortzetten van de traditie van het organiseren van de Fietste Meetocht, die al 25 jaar in Beek en Donk op de Tweede Pinksterdag plaatsvindt.

De opbrengst van deze gezinsfietstocht is elk jaar bestemd voor een goed doel; dit jaar voor een project in Namibië. Dit project is aangevraagd door Pater Martin van de Avoird, lid van de congregatie van de Paters Oblaten, die vroeger in Beek en Donk tot 1965 een klooster hadden. Pater Martin is in mei 1969 vertrokken naar de missie in Namibië. Hij bestuurt daar twee parochies in Witkrans en Cambridge, twee plaatsen die 100 kilometer van elkaar liggen. Daar zijn ook twee scholen bij van samen ruim 200 leerlingen, die erg ver van school wonen en daarom bij die school in een internaat(hostel) verblijven en alleen maar tijdens de vakanties naar huis gaan. Vooral in de koude wintermaanden is daar behoefte aan warme dekens.

Pater Martin wil die graag aanschaffen, maar het ontbrak hem aan de nodige financiën. Met de opbrengst van de Fietste Meetocht 2016 wilde stichting Goede Doelen Laarbeek pater Martin graag financieel ondersteunen. Omdat hij op dit moment in Nederland op vakantie is, heeft de stichting hem op kermiszaterdag een bedrag van €600,- kunnen aanbieden. Met behulp van nog een sponsor kon hij voor alle kinderen een warme deken aanschaffen.

Afbeelding