Harrie Verhagen (l) werd benoemd tot erelid
Harrie Verhagen (l) werd benoemd tot erelid

Prinsjesdag Gardistenbond C.V. de Raopers

Algemeen Algemeen

Lieshout - Voor de 4e keer heeft Gardistenbond van C.V. de Raopers ook haar Prinsjesdag gevierd. De ex-prinsen van Raopersgat hadden dit keer het ludieke idee om met zijn allen te gaan vissen.

Om 16.00 uur kwamen ze daarvoor bijeen bij de vijver die grenst aan het landgoed van Prins Frans d'n urste aan de provincialeweg te Lieshout. Na wat uitleg door gerenommeerde vissers werd de wedstrijd om 16.15 uur gestart en er zou een uur gevist mogen worden. Wie het meeste vis in centimeters zou vangen, zou in plaats van prins dan koning voor die dag zijn. Alle vissers die meededen, en daar waren ook een aantal prinsessen bij, hebben minimaal 2 vissen gevangen. Na een uur werd de balans opgemaakt en bleek dat Prins Jos d'n derde het meeste had gevangen. Hij ving 23 stuks met een totale lengte van iets meer dan 2 meter.

Na het vissen werd de dag voortgezet bij de Bed & Breakfast van Ad en Annie Daniëls aan de Beemdkant en was er gezorgd voor een heerlijk lopend buffet en genoeg drank. Tijdens die avond vond de prijsuitreiking plaats en kreeg Prins Jos d'n derde een trofee in de vorm, hoe kan het ook anders, een vis. Maar de Gardistenbond had nog een ander leuk presentje te vergeven. Niemand minder dan Prins Harrie d'n twidde (Harrie Verhagen) werd door de Gardistenbond benoemd tot erelid van deze club. Harrie is een van de oudste prinsen die nog heel actief deelneemt aan alle vergaderingen en draagt ook zijn steentje bij aan de dinsdagmiddag tijdens carnaval 'de Gardistenmiddag', waar Harrie een aantal sponsoren bezoekt voor de bijdragen. Hij heeft hiervoor tijdens Prinsjesdag de versierselen opgespeld gekregen en een mooi oorkonde ontvangen en zijn vrouw werd van een bloemetje voorzien. Dit gaf de 4e Prinsjesdag van Gardistenbond van C.V. de Raopers een extra feestelijk tintje.

De Gardistenbond feliciteert Harrie nogmaals met zijn erelidmaatschap en ze hopen dat hij nog lang hiervan in hun midden mag genieten. Al bij al mogen ze weer terugblikken op een geslaagd evenement en ze hopen volgend jaar op de 3e dinsdag van september wederom een leuke dag te mogen beleven.