Gezamenlijke collecte Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - Al in veel Brabantse dorpen is in de laatste jaren een gezamenlijke collecteweek georganiseerd. Ook in Mariahout is daar de laatste jaren over gesproken. Na het succes in Beek en Donk, zijn de koppen weer bij elkaar gestoken en is de organisatie van zo'n week voortvarend aangepakt. Zorg om het Dorp heeft het initiatief genomen.

De Mariahoutse vertegenwoordigers van de Goede Doelen-organisaties hebben een bestuur gevormd. Inmiddels zijn de reglementen goedgekeurd. Werkgroepen zijn bezig om de vele praktische zaken, die bij zo'n week horen, uit te werken. Zij hebben daarbij veel steun gehad van de ervaringen uit Beek en Donk. Inmiddels zijn tijdens een bijeenkomst de actieve Mariahoutse collectanten op de hoogte gesteld. Velen van hen waren blij met deze ontwikkeling. Zij sluiten in 2017 aan bij de week, die Beek en Donk al heeft aangegeven: van 13 tot en met 21 april 2017.

Tijdens deze week wordt dus gecollecteerd voor alle goede doelenorganisaties die in Mariahout al actief zijn en zich hebben aangesloten bij de nieuwe opzet 'Collectieve Collecteweek Mariahout'. De werkgroep die dit organiseert, functioneert onder Zorg om het Dorp.

Tijdens zo'n week zijn er veel collectanten nodig. Misschien een mooi moment voor u om te overwegen ook mee te doen. Hoe meer collectanten er zijn, hoe minder tijd het vraagt van ieder. Gezien de leeftijd van de huidige collectanten zou het goed zijn als ook wat jongere personen hiervoor interesse tonen. Collectanten moeten wel 18 jaar of ouder zijn. Zij kunnen zich opgeven bij Gerda Sanders, Oranjeplein 7, Mariahout. Tel. 0499-464873 of mail gerdasanders@hotmail.com.