Een recent bezoek van KBO Lieshout aan het Zwarte Woud
Een recent bezoek van KBO Lieshout aan het Zwarte Woud

KBO Lieshout: kunst, film, kienen en excursie

Algemeen Senioren

Lieshout - KBO Lieshout houdt de komende tijd een aantal activiteiten, waaronder kunstlezingen, 'superseniorendag', uitstapje naar de Kerstshow van de Marcienne Collection in Kirchhoven (Duitsland), een kienavond en de start van een nieuwe filmcyclus.

Kunstlezingen
Dit jaar worden op zichzelf staande onderwerpen behandeld. De eerste avond zit er al weer op. Met veel passie vertelde mevrouw Ine Pels over het bewogen en verdrietige leven van beeldhouwster Camille Claudel. Zij werkte lange tijd voor Auguste Rodin die ook een tijd haar minnaar was. Ook Rodin kwam deze avond uitgebreid aan bod. Verder was er veel aandacht voor de Roemeens kunstenaar Brancusi die in zijn werken terugging naar de essentie van dingen en daarom als voorloper van de abstracte kunst wordt gezien. De tweede avond is op maandag 7 november, 20.00 uur, in het Dorpshuis van Lieshout. Dan behandelt mevrouw Ine Pels de Romanov familie en Catharina de Grote. U kunt zich voor alle lezingen of voor drie ervan inschrijven bij de Inloop.

Superseniorendag
Op dinsdag 11 oktober is er een speciale dag voor alle Lieshoutse 85+ senioren en voor al de andere senioren die niet meer zo gemakkelijk mee kunnen doen aan veel van onze activiteiten. Mensen met rolstoel of rollator zijn ook van harte welkom. Alle 85+ leden, en hun partners, hebben een persoonlijke uitnodiging, met aanmeldingsformulier, ontvangen voor deze prachtige activiteit. Ze nodigen de supersenioren uit om het formulier in te vullen en naar deze gezellige middag te komen. Vervoer wordt, als het nodig is, geregeld. De supersenioren zijn op die middag van harte welkom in de Hofkamer van Franciscushof. Daar worden zij om 14.00 uur ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. Daarna is er een programma met optreden van de Carolientjes. Om 16.30 uur is er een afsluitende maaltijd met soep en luxe broodjes. Aanmelden bij de Inloop.

Naar de Marcienne Collection
Op woensdag 19 oktober gaat KBO Lieshout naar de Kerstshow van de Marcienne Collection in Kirchhoven Duitsland. Marcienne ontwerpt en produceert haar label speciaal voor de vrouw van nu. Een eigen modische collectie t/m maat 54. In een live modeshow wordt de exclusieve Marcienne damescollectie aan ons gepresenteerd. Als presentje wordt een verloting gehouden onder de deelnemers van onze groep. Het is ook mogelijk de breifabriek en de confectieafdeling te bezoeken. In de winkel kunt u zich laten adviseren door de mannequins. Ze vertrekken op woensdag 19 oktober om 9.00 uur vanaf het Dorpshuis en zijn weer terug rond de klok van 15.00 uur. Voor u de bus weer instapt, ontvangt u nog een traktatie, aangeboden door Seniorenvereniging/KBO Lieshout. De kosten voor deze dag zijn €7,50. U kunt zich aanmelden bij de Inloop en u kunt dan ook meteen betalen. Deze prijs geldt alleen bij een deelname van minstens 40 personen. Iedereen kan meedoen aan deze reis, ook niet leden van de KBO.

KBO Kienavond
Op vrijdag 21 oktober is er weer een kienavond. De zaal van het Dorpshuis, Grotenhof 2 in Lieshout, gaat open om 19.00 uur en om 20.00 uur gaan ze van start met de eerste kienronde. Iedereen is van harte welkom. Kom gewoon naar de grote zaal van het Dorpshuis, koop een of meerdere kienkaarten, schuif aan aan een van de lange tafels, speel mee en win een of meer van de mooie prijzen. En u weet: de opbrengst wordt besteed aan activiteiten voor de leden van KBO Lieshout.

Start nieuwe Filmcyclus
Op dinsdag 25 oktober gaat de 9e Filmcyclus van de vier KBO's in Laarbeek van start, om 13.30 uur in het Dorpshuis. Het thema is 'Liefde tussen droom/ideaal en werkelijkheid'. Informatie en aanmelden bij de Inloop.

Inloop
De wekelijkse Inloop is iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur en iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in het Dorpshuis van Lieshout. Twijfel niet en loop eens even binnen. Het maakt niet uit of u iets te vragen hebt, of u wilt opgeven voor een activiteit, of gewoon even wilt bijkletsen. Alle leden van het bestuur zijn meestal aanwezig. Ook Dorpsondersteuner, Suzan de Koning, is er en u kunt met haar spreken. De WOCOM is er regelmatig om antwoord te geven op uw vragen. En een gratis kopje koffie staat voor u klaar.