Afbeelding

Internationale Ouderendag Laarbeek groot succes

Algemeen Senioren

Laarbeek - In het Dorpshuis van Lieshout werd woensdag 5 oktober de Internationale Ouderendag gehouden. Ruim 250 ouderen waren aanwezig voor deze inmiddels traditionele happening, georganiseerd door de 4 gezamenlijke KBO's uit Laarbeek. Hoewel de KBO's gezamenlijk met Rabobank Peel Noord deze middag sponsorden, was deze ook toegankelijk voor mensen die geen lid waren van de KBO.

De zaal die pas om 13.30 uur open zou gaan, moest al veel eerder de deuren ontsluiten omdat de bezoekers bijtijds aanwezig waren. De eerste bezoekers stonden om 12.45 uur al voor de deur. Na de opening door de nieuwe voorzitter van de werkgroep Dag van de Ouderen, Jan van Zuijlen, kwam het Venloos Operette Gezelschap de zaal binnen en vermaakten zij 45 minuten lang de aanwezigen in het Duits, Italiaans, Engels, Napolitaans en Venloos met liederen uit operettes, musicals, films, enz. En dat alles onder de bezielende leiding van de dirigent Ben Heijnen.

Tijdens de pauze werden de aanwezigen getrakteerd op en drankje en een hapje, zodat zij voldaan naar het 2e optreden van het Venloos Operette Gezelschap konden luisteren. Tegen 16.30 uur werd de middag afgesloten met een loterij met vele leuke prijzen en gingen de aanwezigen om 17.00 uur voldaan naar huis. Een geslaagde middag dus.

De inwoners van Laarbeek kunnen volgend jaar opnieuw de Dag van de Ouderen vieren, want deze zal er zeker komen.