Het bereiken van het hoogste punt wordt door de toekomstige bewoners gevierd
Het bereiken van het hoogste punt wordt door de toekomstige bewoners gevierd

Hoogste punt bereikt in Beekse Akkers

Algemeen Gemeente

Beek en Donk - De twaalf woningen aan Middenakkerdreef en Ter Lijnden in Beek en Donk hebben hun hoogste punt bereikt. Hendriks Coppelmans Bouwgroep vierde dit met alle toekomstige bewoners op donderdag 6 oktober door de vlag te hijsen.

Ook wethouder Frans van Zeeland en architect Mathieu Bulkens waren bij de vlagviering aanwezig. "Aanvankelijk wilden we als gemeente 22 huur- en 6 koopwoningen bouwen, maar er was zoveel interesse voor koopwoningen dat we het plan in samenwerking met Hendriks Coppelmans gewijzigd hebben", aldus Wethouder van Zeeland. Isidorushoeve biedt volop woonkansen voor de nieuwe generatie.

Koperskijkdag
Na het officiële gedeelte mochten de toekomstige bewoners voor de eerste keer een kijkje nemen in hun eigen woning. Omdat ook de trappen al in de woningen zijn aangebracht, konden ze niet alleen op de begane grond, maar ook al op de eerste verdieping terecht. Met veel enthousiasme werden de woningen bekeken.

Middenakkerdreef en Ter Lijnden
Na de voltooiing van de eerste fase van Isidorushoeve, 10 koopwoningen aan het Isidorusplein en zes huurwoningen aan Ter Lijnden, bouwt Hendriks Coppelmans in de tweede fase nu twee keer zes koopwoningen (in totaal vier hoekwoningen en acht tussenwoningen). De woningen aan Middenakkerdreef liggen aan een fraaie brede bomenlaan en die aan Ter Lijnden grenzen aan een wijkparkje. Er zijn twee woningtypen, ieder met een eigen architectuurstijl. De binnenzijde van de woningen is identiek aan die aan het Isidorusplein. Ook de prijsklasse is vergelijkbaar. Met v.o.n.-prijzen van €169.000,- (tussenwoning) en €179.000,- (hoekwoning) heeft Beek en Donk er straks weer fraaie betaalbare woningen voor starters bij. De woningen worden naar verwachting in januari 2017 opgeleverd.

Voor meer informatie over het project zie www.deisidorushoeve.nl.