Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 376d05
Gemeente

Duurzaam Laarbeek maakt grote stappen

Laarbeek - Sinds juli is het officieel: Duurzaam Laarbeek is een stichting geworden. Duurzaam Laarbeek is sinds dit voorjaar actief als groep van betrokken burgers die samenwerken om Laarbeek meer duurzaam te laten worden. Na een energiecafé in november, georganiseerd door politieke partij de Werkgroep, zijn zij elkaar blijven ontmoeten. Duurzaam Laarbeek wil alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid met raad en daad bijstaan.

De komende maanden werken zij aan twee grote projecten. In de eerste plaats aan het project Big Power, een ambitieus project waarbij het dak van een varkensboer uit Mariahout wordt gebruikt als ondergrond voor zonnepanelen van mensen uit Laarbeek. Jouw eigen zonnepanelen, maar dan op een slimmere plek dan op jouw eigen huis. Op de duurzaamheidsmarkt bij Croij kon dit project al op veel enthousiasme rekenen. Daarnaast is de stichting Duurzaam Laarbeek actief met het inventariseren van de manier waarop de basisscholen in Laarbeek op dit moment werken aan bewustwording m.b.t. duurzaamheid bij kinderen. Hierover vinden momenteel de eerste gesprekken met de scholen plaats. Na die inventarisatie wil de stichting – met behulp van studenten van Fontys Pabo Eindhoven – deze scholen desgewenst helpen bij het ontwikkelen en geven van relevant lesaanbod. De komende tijd zullen zij in De MooiLaarbeekKrant beslist terugkomen op de genoemde projecten.

Om alle activiteiten goed vorm te geven was het nodig om een sterke organisatie neer te zetten. Dat heeft nu zijn weerslag gevonden in het officieel vastleggen van de Stichting Duurzaam Laarbeek bij de notaris. Bestuursleden Ton Sonneveldt en Theo van Hoek oogden trots na het officieel ondertekenen van de statuten. Een belangrijke stap, die ook gepaard gaat met het onthullen van het eigen logo én de website www.duurzaamlaarbeek.nl.

Wilt u ook bijdragen aan een Duurzaam Laarbeek? Neem dan gerust (via de website) contact met ze op!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>