Afbeelding
RECENSIE

Geen spijt in Ons Tejater

Algemeen Algemeen

Mark van de Veerdonk was vrijdag 4 november in Ons Tejater. Voor een volle zaal in het Dorpshuis in Lieshout, bracht hij een try-out van zijn nieuwe show 'Kaaskleum'. Vanaf de eerste tel lag de zaal aan zijn voeten. Op geen enkel moment was te merken, dat het pas zijn derde try-out was.

Als klein jongetje had hij de driemaster van zijn stiefvader hardhandig in een fles gestopt en tegelijk daarmee de relatie van zijn moeder verpest. De avontuurlijke verhalen van zijn stiefvader hadden indruk gemaakt en nu, veertig jaar later, gaat hij op zoek naar deze man om zijn spijt te betuigen. Heerlijk zoals Mark met flonkerende humor, zichzelf en anderen te kijk zet. En weer was zijn decor een geweldige uitvoering van wat zijn fantasievolle brein bedenkt. Onvoorstelbaar dat de piano verandert in een boot (om naar Texel te varen) en daarna toch weer als piano op het podium staat.

Mark neemt de zaal mee op zijn reis naar Texel en overtuigt het publiek van het feit, dat het geen zin heeft om spijt hebben. Bulderend van het lachen hoort de zaal zijn verhaal aan. De onverwachte wendingen in zijn opmerkingen bezorgen de bezoekers buikpijn. "Moet een taxichauffeur eigenlijk niet aan de klant betalen als hij achteruit rijdt?" En: "toen ik in het vliegtuig om een andere plaats vroeg omdat er een kind steeds zat te huilen op de stoel naast me, werd me dat geweigerd, omdat het mijn eigen kind was". Vreemde kronkels, maar met een humor en zo'n geweldige timing gebracht, dat het publiek geen seconde kan verslappen. Een heerlijke avond in een volle zaal in het Dorpshuis. Nee, het publiek had geen spijt van dit bezoek aan Ons Tejater.

Na afloop verteld Mark nog, dat het maken van een show eigenlijk nog leuker is dan het optreden zelf. We kunnen ons indenken dat het heerlijk is om steeds nieuwe invallen te hebben en dat te vertalen naar een show. En daarbij om jezelf en je eigen gekheid te kunnen lachen. Maar we zouden spijt hebben als hij niet meer zou optreden!!

Hans Kempe