Afbeelding

Toch geen vragen Kwizut gelekt

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Er zijn toch geen vragen van Kwizut gelekt. Gisteren ontstond er nogal wat ophef, omdat er vragen viraal zouden gaan. Vanmorgen liet de organisatie weten dat het een stunt was, om mensen bewust te laten maken wat voor gevolgen dit kan hebben. 

De organisatie stelde een nepvraag op en goot deze in de vormgeving van het Kwizut-boek. Deze vraag werd naar de redactie van MooiLaarbeek verstuurd, die dit vervolgens online zette. Voorzitter Geert Heesakkers vertelt: "Cybercriminaliteit is op dit moment een hot item. We willen laten zien dat je moet opletten met wat je op internet zet. Wij zijn heel zorgvuldig met de quiz bezig. Het zou onze grootste nachtmerrie zijn als er vragen zouden lekken. Dat verpest een enorm groot dorpsfeest. We hopen hiermee iedereen op het hart te drukken om dit - als je de kans zou hebben - niet zou doen, om het plezier voor de anderen niet verpesten." 

De organisatie kreeg gisteren - naar aanleiding van het bericht - ongelofelijk veel reacties. Ook bij MooiLaarbeek schoot het aantal websitehits gigantisch omhoog. Dit deed het bestuur ertoe besluiten om vandaag al kenbaar te maken dat het uitlekken van de vragen een stunt was. 

De Kwizut-organisatie is helemaal klaar voor komende donderdag. "We hebben er heel veel zin in. Hopelijk wordt het weer een fantastische avond! Rest ons nog om iedereen heel fijne feestdagen te wensen!"