Afbeelding

Kerst op Brukelum: Super Sociaal

Algemeen Jongeren

Aarle-Rixtel - De leerlingen van Eenbes basisschool Brukelum hebben de gedachte van het kerstfeest breed uitgedragen. Het begon twee weken geleden toen een medewerker van Super Sociaal naar school kwam.

Hij vertelde in elke klas dat Super Sociaal een (rijdende) supermarkt is waar mensen met een beperkt financieel budget levensmiddelen tegen flink gereduceerde prijzen kunnen kopen. De kinderen stelden hem allerlei vragen én hadden zijn oproep voor een bijdrage goed in hun oren geknoopt.

De levensmiddelen stroomden de afgelopen 2 weken binnen. De kerstboom en de reuze arrenslee in de aula waren zelfs te klein om de hoeveelheid te kunnen stallen. De organisatie van Super Sociaal was enorm onder de indruk van de hoeveelheid levensmiddelen die ze kwamen ophalen.

Brukelum dacht echter niet alleen aan de mensen met een kleine portemonnee. Zij wilden ook graag de jeugd met de ouderen verbinden. De leerlingen, van groot tot klein, hadden met zijn allen 's morgens allerlei gerechten klaar gemaakt. De oudere mensen die in de Broekelingstraat tegenover de school wonen werden uitgenodigd om 's avonds ook een hapje met hen mee te eten. En dat werd gezellig! Men kon, om in de geest van het eten te spreken, volmondig vertellen dat iedereen enorm genoten heeft. Niet alleen werd er genoten van het eten, zij deden zelfs mee met memoryspelletjes op het digibord.

Tenslotte werden de kerststukjes die de kinderen zelf gemaakt hadden naar hun andere oudere buren die op Mariëngaarde wonen gebracht.