Afbeelding

Make-a-Wish maakt stralende Liz voor één dag beroemd

Algemeen Jongeren

Aarle-Rixtel - Als een echte beroemdheid stapt de 12-jarige Liz Visseren uit Aarle-Rixtel afgelopen donderdagavond uit de roze limousine voor de deur van Chalet Couvert. Ze straalt en neemt uitgebreid de tijd om handtekeningen uit te delen en de aanwezige pers te woord te staan voordat ze gaat genieten van het diner. En dat is heel bijzonder. Want in het dagelijks leven is Liz door haar ziekte extreem moe en komt ze de deur bijna niet uit. Make-a-Wish Nederland liet haar droom uitkomen.

"De hele dag gelukkig"
Liz grootste wens is om beroemd te worden. Als zangeres of amazone. Maar door haar ziekte is dat onmogelijk. Ze heeft een levensbedreigende vorm van epilepsie waarvoor geen medicatie beschikbaar is en die ervoor zorgt dat haar energie razend snel op raakt. Make-a-Wish maakte de wens van Liz voor één dag waarheid. Vanwege het volle programma werd Liz op woensdagavond al thuis opgehaald en overnachtte ze samen met haar moeder en twee beste vriendinnen Merel en Lynn in een hotel in Amsterdam. Donderdagochtend om 8.00 uur werden de dames gewekt met een (kinder)champagneontbijt waarna een styliste aanklopte en ze als echte sterren aankleedde. Bodyguards begeleidde de beroemdheid en haar gevolg vervolgens naar buiten waar een roze limousine met haar naam er op klaar stond om haar de hele dag te vervoeren. Onder politiebegeleiding ging het vervolgens van het ene hoogtepunt naar het andere, waaronder een fotoshoot, privéshoppen bij cosmeticawinkel Lush in de Kalverstraat en een bezoek aan Madame Tussauds. 's Avonds in bed vertelde Liz aan haar moeder Daniëlle: "Ik kan niet kiezen wat ik het leukste vond." Volgens Daniëlle was Liz dan ook de hele dag gelukkig. "Het was één stralend kind. Ze heeft zoveel gedaan, zoveel indrukken opgedaan die het heel intensief maakten, maar het heeft haar een enorme boost gegeven. Ze heeft de hele dag zelf gelopen en dat zou ze normaal gesproken nooit volhouden. Dan zou ze al lang in de rolstoel hebben gezeten."

"Haar karakter zit zo in elkaar, maar haar leven niet"
Eén van de gevolgen van Liz' ziekte is dat ze door extreme vermoeidheid uitvalsverschijnselen van haar benen krijgt. Vanaf haar geboorte lijdt ze aan een vorm van epilepsie waar geen enkele medicatie tegen helpt. Op het moment dat Liz een aanval krijgt, raakt ze in een soort coma. Ze komt dan meestal in het ziekenhuis terecht en komt pas uren later weer bij. Daarna heeft ze veel pijn en heeft ze soms maanden nodig om er weer een beetje bovenop te komen. Ze gaat in zo'n periode ook niet naar school. Liz heeft 24 uur per dag toezicht nodig, want het is nooit te voorspellen wanneer een aanval komt. Samen met moeder Danielle woont Liz sinds een jaar in Aarle-Rixtel in een aangepast huis, waar haar moeder haar goed kan verzorgen. Ze gaat naar school in Heeze, naar de Berkenschutse, waar ze gespecialiseerd zijn in de zorg voor kinderen met epilepsie. Maar een andere droom van Liz is om volgend jaar naar het Commanderij College in Gemert te gaan. Moeder Daniëlle: "Liz is een enorme doorzetter, dus het gaat haar vast lukken. Al moet ik zelf de hele dag voor de deur liggen om haar in de gaten te houden. We gaan ervoor. Liz valt niet op, omdat ze bijna nooit mee kan doen met haar leeftijdsgenootjes en altijd toezicht nodig heeft. Maar ze wil zo graag gezien worden. Haar karakter zit ook zo in elkaar, maar haar leven niet. Ondanks dat hebben we het goed samen en dat is dankzij haar. Ze heeft een warm hart voor iedereen en is altijd optimistisch."