Afbeelding

Buurtvereniging De Oude Toren viert 45-jarig bestaan

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Onder de muzikale tonen van De Ekkermuzikanten kwamen de leden van buurtvereniging De Oude Toren zondag binnen bij Café Van de Burgt. De buurtvereniging bestaat dit jaar 45 jaar en dat werd zondag groots gevierd.

En niet toevallig waren het De Ekkermuzikanten die de buurtbewoners welkom heetten. Ruim dertig jaar geleden in 1986 werd deze muziekkapel namelijk opgericht vanuit de buurtvereniging. Inmiddels staan ze alweer jaren op eigen benen, maar op het 45-jarige bestaan van De Oude Toren konden ze niet ontbreken.

De buurtvereniging bestaat momenteel uit 68 gezinnen. Elf van hen zijn al lid sinds de oprichting, 45 jaar geleden toen de meeste huizen in de buurt gebouwd werden. Op dinsdag 4 januari 1972 werd bij, wat toen het café van Wim van de Burgt was, buurtvereniging De Oude Toren opgericht.

Jaarlijks worden er altijd vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud uit de buurt. Van wandeltochten tot kaartavonden en van Gein op het Plein tot Sinterklaasmiddag, en nog veel meer.

Ondanks dat 45 jaar geen officieel jubileum is, wilde het bestuur dit toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Na het optreden van De Ekkermuzikanten was het tijd voor een gezellige brunch, waarna de jaarlijkse winterwandeling werd gelopen. Bij Van de Burgt kon ondertussen de zaal omgebouwd worden tot een feestzaal. Want na de winterse wandeling was het bij terugkomt tijd voor het feestduo Job en Stein om de feestvreugde verder te verhogen. De vele kinderen die altijd bij de activiteiten van de buurt aanwezig zijn konden mee feesten in de grote zaal, maar er was ook gelegenheid voor hen om te knutselen, spelletjes te spelen en een filmpje te kijken.

Iedereen kijkt met veel plezier terug op een geslaagde middag. Op naar de vijftig jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding