Afbeelding
Foto: ingezonden

Bouwgolf in de Beekse Akkers

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De eerste Bouwgolfbaan in Laarbeek wordt zondagmiddag 26 maart geopend in de wijk Beekse Akkers. Deze 9-holes baan is het resultaat van de deelname aan de Gezondheidsrace en laat de golfers kennis maken met de groene wijk. Iedereen uit Laarbeek is welkom om de opening bij te wonen en aansluitend een rondje 'bouwgolf' te lopen.

De deelnemers aan Bouwgolf spelen in teams van maximaal 6 personen een 9-holes Bouwgolfbaan. Het doel is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Dit doen de deelnemers door een bal in de richting van de hole te slaan met een aangepaste golfclub. Elke baan bevat hindernissen van materialen die met de bouw te maken hebben. Per hole mogen er maximaal 7 slagen gebruikt worden om het doel te bereiken. Is dat niet gelukt dan worden er 8 slagen genoteerd.

Er zijn ludieke prijzen te verdienen, zoals een pannenset en een reisje Wenen. Bouwgolf is een activiteit die wordt georganiseerd als onderdeel van de Gezondheidsrace 2.0 Buurtvereniging Beekse Akkers wil met het organiseren van Bouwgolf zo veel mogelijk mensen uit Laarbeek op een originele manier aan het bewegen krijgen. Bovendien is dit een unieke kans om de groene wijk Beekse Akkers eens op een andere manier te leren kennen!

De eerste editie van Bouwgolf vindt plaats op zondag 26 maart tussen 14.00 en 17.00 uur. Verzamelpunt is in de buurt van het Isidorusplein in de Beekse Akkers. De organisatie hoopt op een grote opkomst en vraagt de deelnemers om per fiets te komen om parkeerproblemen in de wijk te voorkomen.

Deelname is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Inschrijven als team of individueel is mogelijk via bouwgolf@gmail.com. Inschrijven is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.