Gerben Rendering scoort de 4-1 voor ASV'33
Gerben Rendering scoort de 4-1 voor ASV'33 Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV'33 tankt zelfvertrouwen tegen SPV

Aarle-Rixtel - Na drie nederlagen op rij had ASV'33 afgelopen zondag een makkelijke middag en won het met 4-2 van SPV uit Vlierden. De uitslag had zomaar vele malen groter uit kunnen vallen, maar zeker in de tweede helft was ASV'33 erg slordig.

Al na acht minuten viel het eerste doelpunt, een pas van René de Vries op Thijs van Uden was de inleiding van dit doelpunt, Thijs werd nog enigszins naar de buitenkant van het zestienmetergebied gedrongen, maar zijn uithaal verdween in de verre hoek van het doel: 1-0. ASV'33 bleef domineren en kansen voor SPV zaten er niet in. In de 12e minuut viel al de 2-0. Nu was het Nick Hendriks die vrij voor de doelman van SPV verscheen en ook hij gaf de doelman geen enkele kans. ASV'33 was vele malen sterker en na een half uur spelen was het wederom raak. Mark Smits bracht Nick Hendriks in stelling en wederom had de SPV doelman geen kans: 3-0. Toch wist de doelman van SPV nog met enkele goede reddingen de scoringsdrift van de ASV-ers te beperken. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam SPV tot scoren, de eerste echte doelpoging van de SPV-ers, een vrije trap van net buiten de zestien werd mooi in de kruising geplaatst. Marnic van Rosmalen, doelman van ASV'33, had het nakijken; 3-1.

In de tweede helft wederom een veel sterker ASV'33, en alweer een snel doelpunt voor de rood-witten. Dennis Verbakel wist met een vrije trap nabij de cornervlag het hoofd te vinden van Gerben Rendering, die de 4-1 wist binnen te koppen. Hierna was er een periode waarin de Aarlenaren voor een monsterscore hadden kunnen zorgen. Vele goede kansen werden niet benut, en met kunst en vliegwerk wist SPV de schade te beperken. In de 60e minuut wist SPV nog een keer te scoren, uit een voorzet werd prima raak gekopt; 4-2. Dat betekende voor SPV twee kansen, twee doelpunten. Ook na dit doelpunt bleef ASV'33 erg slordig omgaan met de geboden kansen. Er werd aan beide kanten niet meer gescoord.

Na het laatste fluitsignaal kon ASV'33 drie zeer dik verdiende punten bijschrijven, maar dat het doelsaldo deze middag opgekrikt had kunnen worden, dat was zeker, maar toch tevreden gezichten bij ASV'33.

Zondag staat de uitwedstrijd bij het Eindhovense DBS op het programma.

Opstelling ASV'33: Marnic van Rosmalen, Dennis Verbakel, Bart Wilms, René de Vries, Pim v.d. Tillaart, Pim Dubois, Teun van Asten (81e Robbert Mol), Mark Smits (75e Erwin van Dijk), Thijs van Uden, Gerben Rendering, Nick Hendriks.