Scouting Beek en Donk op Jubileumkamp
Scouting Beek en Donk op Jubileumkamp

Gezellig jubileumkamp Scouting Beek en Donk

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Scouting Beek en Donk is afgelopen weekend met 100 leden gezamenlijk op kamp geweest naar Velp (bij Arnhem). De leeftijd van de leden liep uiteen van 4 tot 50+. Om 9.00 uur verzamelden de leden zich bij de blokhut. Na de opening en een korte uitleg wat ze gaan doen tijdens het kamp hebben alle leden een mooi aandenken, een zaklamp met opdruk, ontvangen.

Deze konden ze meteen gebruiken tijdens het kamp. In de tussentijd stond de bus al te wachten en konden de leden uitgezwaaid worden door de ouders. Na een rit van een uurtje zijn we aangekomen in Velp. Hier werd het kampterrein ingericht en het lunchpakketje genuttigd. 's Middags is er een gezamenlijke wandeltocht gehouden over de prachtige Veluwe. Op donderdag en vrijdag mochten de speltakken afzonderlijk een programma draaien. Enkele activiteiten die gedaan zijn, zijn een bezoek aan de dierentuin, een bezoek aan fort Pannerden, mountainbiken, kleiduiven schieten, hutten bouwen, waterspelletjes en zwemmen. Deze laatste 2 activiteiten brachten wat verkoeling tijdens dit zonovergoten weekend. Maar ze hebben ook overlast gehad van regen. Zaterdag op zondagnacht trok er een onweersbui over. Het water stond tot de enkels in enkele tenten van de scouts. Gelukkig kon er wat ruimte vrij gemaakt worden in de blokhut zodat de leden toch nog droog konden slapen. Zondagmorgen is het kampterrein weer opgeruimd en gepoetst. Na de afsluiting, waarbij de kookstaf en organisatie bedankt werden zijn ze weer met de bus naar Beek en Donk gegaan. Scouting Beek en Donk kan terugkijken op een prachtig weekend.

Heeft u interesse in de scouting dan willen zij u graag uitnodigen om eens een kijk te nemen op hun website, www.scoutingbeekendonk.nl, of tijdens 1 van de bijeenkomsten. Daarnaast willen zij u ook uitnodigen tijdens de Fietste Mee op Tweede Pinksterdag of tijdens de Roefeldag op zaterdag 10 juni.