Het viertal klasse M wist goud te veroveren
Het viertal klasse M wist goud te veroveren

RV De Hoefslag op Brabantse Kampioenschappen

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Het Brabantse Kampioenschap voor de paarden vond zondag 30 juli plaats in Dongen. Met enkele mooie resultaten voor RV De Hoefslag uit Aarle-Rixtel!

Viertal klasse M goud, viertal klasse L zilver
Het M viertal reed een zeer sterke proef en won met ruim 2% op de nummer 2. Daarmee pakten ze het goud en werden ze dus Brabants Kampioen! Het L viertal reed ook een erg goede proef, maar kwam een half puntje te kort voor de overwinning. Daarmee pakten ze het zilver en werden ze dus reserve Brabants Kampioen.

In het M viertal reden mee: Leon Verbakel met Dylano, Marjolein Kuijpers met Faché, Ingrid van Veggel met Euforia en Anita Jansen met Ultima.

In het L viertal reden mee: Lianne Verbakel met Follow Me, Marly Verbakel met Golden Coconut, Franka van de Tillaart-Verbakel met Lovestory en Frank Kuypers met Vinice.

Beide viertallen onder leiding van Martien Verbakel.

Drukke dag voor Ingrid van Veggel
Ingrid van Veggel had het druk op de kampioenschappen. Ze kwam met maar liefst 3 paarden aan start mét resultaat! In de klasse M2 kwam Ingrid aan start met Euforia. De eerste proef behaalde ze een 2e plaats. In de overkamping werd ze 4e, waardoor ze uiteindelijk op de 3e plaats eindigde en een mooie bronzen medaille mee naar huis mocht nemen.

In de klasse L1 kwam Ingrid aan start met SK Wilore. In de eerste proef reed ze ijzersterk en daarmee werd ze 1e! In de overkamping werd ze 6e, daarmee eindigde ze in totaal op een mooie 5e plaats.

In de klasse M1 zadelde Ingrid het paard SK Vacific. In de eerste proef werd ze knap 3e en in de overkamping werd ze 6e. Hierdoor eindigde ze uiteindelijk op een nette 7e plaats.

Ook reed Ingrid met haar paard Euforia mee in het kampioensviertal.

Kirsten Dirks reserve kampioen
Kirsten Dirks kwam met haar paard At First Sight aan start in de klasse M1. In de eerste proef behaalde ze een nette 3e plaats. In de overkamping deed ze er nog een schepje bovenop, waardoor ze 1e werd. In totaal eindigde dit in een knappe 2e plaats, waardoor ze de zilveren medaille mee naar huis mocht nemen en zichzelf reserve kampioen mag noemen.

Overige uitslagen
6e plaats Marjolein Kuijpers met Faché klasse M1 dressuur, helaas nét geen overkamping
7e plaats Anne Verbakel met Sampras klasse B dressuur, helaas nét geen overkamping
49e plaats Anke van de Kerkhof met Giggut klasse B springen
49e plaats Lianne Verbakel met Follow Me klasse L springen
69e plaats Veerle van Laarhoven met Gylonie klasse L springen

Gefeliciteerd prijswinnaars én heel veel succes op de Nederlandse Kampioenschappen 1 en 2 september!