Logo mooilaarbeek.nl
Jeanne de Jong aan het werk   | Fotonummer: 117633
Jeanne de Jong aan het werk
Kunst en Cultuur

Expositie Jeanne de Jong in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Kom snel kijken! Want anders mis je deze bijzondere Expositie in 't Oude Raadhuis van Jeanne de Jong met Schilderijen, tekeningen en schilderwerk op perkament.

Siersmid, schilder, tekenaar, viltster, coupeuse, hoedenmodiste en perkamentmaker. "Bovenstaand rijtje geeft aan dat ik me aangetrokken voel tot ambachtelijk werk en een praktijkmens ben. In alle disciplines komen mijn liefde voor de natuur en organische vormen tot uiting. Het kost mij meer moeite om te vertellen wat ik bedoel met mijn schilderijen dan dat ik ze maak. Al van kinds af aan voel ik de drang om dingen te creëren en vraag ik me nooit af waarom ik ze maak, ze ontstaan intuïtief", vertelt Jeanne.

Op een manier zoals schrijvers woorden archiveren of blij kunnen worden van een mooie zin, zo is Jeanne een verzamelaar van beelden, indrukken en vormen en kan ze blij worden bij het zien van een mooie wortelstronk. Maar ook evengoed kunnen een uitgelopen aardappel, een rotte pompoen of de ingewanden van een konijn haar inspireren, waarbij opvalt dat alles wat in de natuur voortkomt esthetisch verantwoord is. Jeanne: "Mijn schilderijen geef ik nooit titels omdat deze je in een bepaalde richting dirigeren. Een schilderij moet vragen, emoties oproepen en een mooi verhaal erbij neemt de spanning weg. Hopelijk hebben mijn schilderijen genoeg zeggingskracht zonder woorden, je hangt tenslotte geen verhaal aan de muur."

Jeanne ontmoet u graag tijdens haar tentoonstellingstijd van 2 t/m 10 september. De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>