Het bekende drieluik
Het bekende drieluik

Expositie Jacob van Oostsanen

Algemeen Kunst en Cultuur

Aarle-Rixtel - In de Aarlese parochiekerk wordt zaterdag 9 september om 14.00 uur een expositie geopend met werken van Jacob van Oostsanen. Het betreft een groot aantal natuurgetrouwe reproducties op ware grootte.

In Aarle-Rixtel geniet van Oostsanen bekendheid als de maker van het bekende drieluik, dat in het begin van de 16e eeuw in opdracht van de familie Samson werd vervaardigd. Via het huwelijk van Angela Samson met Adriaen van Eijndhouts is het vlak voor het beleg van Den Bosch hier terecht gekomen. In de Aarlese Mariakapel hangt nu een reproductie. Het origineel is enige jaren geleden om veiligheidsredenen verhuisd naar het museum voor Religieuze kunsten te Uden. Van Oostsanen was een tijdgenoot van Jeroen Bosch. Laatstgenoemde schilderde gedetailleerde surrealistische beelden terwijl Van Oostsanen veel realistischer schilderde. Zijn werken bestaan vooral uit kleurrijke bijbelse voorstellingen.

Deze expositie is te bezoeken op zaterdag 9 en zondag 10 september alsook op zondag 17 en 24 september, telkens van 14.00 tot 17.00 uur