Blijdschap bij de Laarbeekse delegatie. Rechts in beeld burgemeester van der Meijden
Blijdschap bij de Laarbeekse delegatie. Rechts in beeld burgemeester van der Meijden

Laarbeek pakt GOUD! bij Entente Florale Europe

Algemeen Gemeente

Slovenië/Beek en Donk - Zojuist is bekend geworden dat Laarbeek goud heeft ontvangen bij de Entente Florale Europe!

De prijsuitreiking vindt plaats in Slovenië, waar momenteel een Laarbeekse delegatie aanwezig is, waaronder burgemeester Van der Meijden en wethouder Meulensteen.

"Een gouden dag! Wat een geweldige erkenning voor onze mooie groene gemeente en al die mensen die zich hiervoor inzetten", aldus wethouder Meulensteen. "We zijn ontzéttend trots op deze prijs en op alle mensen die hebben meegewerkt aan het Laarbeeks groen en aan deze wedstrijd. Want het zijn de mensen die het verschil maken. Laarbeek bedankt! Samen zijn we de groenste van Nederland!"

In juli van dit jaar beoordeelde de internationale vakjury van de Entente Florale Laarbeek op allerlei punten; van het onderhoud van het openbaar groen en recreatie en toerisme tot aan burgerparticipatie. "De Entente Florale is niet meer de wedstrijd die draait om het dorp of de stad met de mooiste en meeste bloemen, zoals dat in het verleden was," gaf juryvoorzitter Martin Wagner uit Oostenrijk daarbij aan. "Tegenwoordig gaat het vooral om het beleid dat een dorp of stad voert op het gebied van groen en duurzaamheid en de betrokkenheid van de inwoners."

Afbeelding