Werkzaamheden aan het IVN-gebouw
Werkzaamheden aan het IVN-gebouw Foto: Leo van den Heuvel

IVN Laarbeek viert 40-jarig jubileum

Algemeen Evenementen

Laarbeek - De eerste fase van de verbouwing van het IVN-gebouw nadert haar voltooiing. Het dak zit erop, de elektriciteit is helemaal vernieuwd en gemoderniseerd, er is geïsoleerd en de betimmering van het plafond in de zaal nadert haar voltooiing en wordt heel mooi. Reden genoeg om het jubileum met gepaste trots tegemoet te zien.

Maar niet alleen trots, maar ook met de wetenschap dat ze er nog lang niet zijn. Er moet nog heel veel gebeuren, zoals de buitenwanden die een nieuwe betimmering krijgen en isolatie, kozijnen moeten vernieuwd worden en de keuken is aan vervanging toe. Ze willen graag een gehandicapten toilet om nog meer service te kunnen geven aan alle natuurvrienden, en zo kunnen ze nog wel even doorgaan.

Maar het eerste stuk is gereed tijdens het 40-jarig jubileum. Ze gaan dit dan ook vieren in het weekend van 22 en 23 september. Ze nodigen iedereen uit om op vrijdag 22 september een kijkje te komen nemen tijdens de receptie in hun deels vernieuwde gebouw. Deze wordt gehouden van 15.00 tot 18.00 uur. Tijdens de receptie is er een doorlopende presentatie, over wat IVN Laarbeek inhoudt en waar ze mee bezig zijn. Het zal u verbazen hoe breed deze vereniging bezig is op diverse gebieden. Van inventariseren tot jeugd IVN en van biodiversiteit tot paddenstoelen en vlinders tellen. Kortom alles wat met en in de natuur gebeurt heeft de aandacht, zorg en interesse van het IVN. Dit willen zij heel graag uit blijven dragen en zoveel mogelijk anderen hiervan laten mee genieten. Ook kunt u genieten van de prachtige Heemtuin en het voedselbos, wat dit voorjaar speciaal aangelegd is voor alle dieren, groot en klein, die hen komen bezoeken en die hier altijd wel wat te eten vinden.

Op zaterdag 23 september is er een feestje voor de vrijwilligers en alle leden en oud-leden van IVN Laarbeek. Aan de hand van oude foto's zullen herinneringen worden opgehaald. Ze starten die dag om 15.00 uur met een receptie en doorlopende powerpoint presentatie over IVN Laarbeek. Om 17.30 uur kunnen belangstellenden met enkele gidsen van IVN een wandeling maken in hun gebied, waar ze u uiteraard ook vertellen over de nieuwe ontwikkelingen rondom het gebouw waar ze momenteel mee bezig zijn, die het gebied nog mooier maakt, en die vooral een heel mooie natuurparel gaat worden.

Vanaf 19.00 uur is er een barbecue met een borreltje. Ze hopen de dag af te sluiten bij een gezellig kampvuur, waar ze zeker terug zullen kijken op 40 jaar IVN Laarbeek, maar laten ze vooral niet vergeten om toch zeker vooruit te kijken. Er is nog zoveel te doen op natuurgebied, natuurontwikkeling, natuureducatie, en niet te vergeten het IVN-gebouw, van waaruit ze de komende jaren deze activiteiten kunnen organiseren. Ze gaan daarom na de jubileumviering verder met de voltooiing van het gebouw. Aangezien de financiën nog niet toereikend zijn om alles te realiseren, is iedere bijdrage of andere toezegging, te denken valt aan materiaal of diensten tijdens de receptie, van harte welkom.

Tot ziens op 22 of 23 september in de Bimd.