Logo mooilaarbeek.nl
Een beeldhouwwerk van Cees van de Wijdeven   | Fotonummer: e714e1
Een beeldhouwwerk van Cees van de Wijdeven
Kunst en Cultuur

Expositie in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Lena Bakker-Strijbos en Cees van de Wijdeven, beide afkomstig uit Sint-Oedenrode, exposeren hun werk van 30 september tot en met 22 oktober (zaterdagen en zondagen) in de alom bekende expositieruimte 't Oude Raadhuis in Beek en Donk.

Lena, die haar opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (B) heeft gevolgd, schildert hoofdzakelijk geïnspireerd door de natuur. Zo is een van haar werken een berenklauw of een paardenbloem, maar ook landschappen in alle seizoenen, realistisch of geabstraheerd. Haar werk laat zich het best omschrijven als poëtisch-realistisch, enerzijds verstild, anderzijds krachtig en kleurrijk. Kijk voor meer informatie op www.lenastrijbos.nl.

Het beeldhouwwerk van Cees heeft meestal abstracte vormen. Hij werkt vooral met middelharde of harde steensoorten. Cees streeft ernaar om zijn beelden zo ruimtelijk mogelijk te maken, waardoor licht en schaduw een nieuwe dimensie aan het beeld toevoegen. Het leven van Cees heeft altijd in het teken van kunst gestaan. Na zijn middelbare schoolopleiding volgde hij de opleiding Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij kreeg daar les van bekende kunstschilders waaronder Cees Bol en Har Sanders. Na zijn werkzame leven als zelfstandig ondernemer en docent bloemsierkunst is hij met groot enthousiasme gaan beeldhouwen. Zijn werk is ook te zien op: www.ceesvandewijdeven.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>