Afbeelding

Toneelvereniging 'De Vriendenkring' start met nieuwe regisseuse

Algemeen Algemeen

Lieshout - De spelers van De Vriendenkring zijn afgelopen week aan de slag gegaan met een super leuke klucht. De eerste repetitie is altijd even wennen en dit jaar zeker, want er staat een nieuwe regisseuse voor de groep.

Afgelopen jaren regisseerde Wilma van Dijk De Vriendenkring, met heel veel energie en toewijding. Dit was heel goed terug te zien tijdens de uitvoeringen waar het publiek heel erg van genoot. Wilma was na al die jaren toe aan iets anders en zo moest De Vriendenkring op zoek naar een andere regisseur/regisseuse. Deze pittige taak, om de succeslijn die Wilma heeft ingezet vast te houden, is gevonden in de persoon van Femke Maas. Femke is 23 jaar en is afgestudeerd als theaterdocente aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Ze geeft theaterles op verschillende scholen en ziet een grote uitdaging om samen met De Vriendenkring de leuke klucht 'Extra hulp op de eerste hulp' op de planken te gaan zetten.

Het wordt een druk jaar voor De Vriendenkring. Op 22 en 23 december speelt het jeugdtoneel van De Vriendenkring de leuke klucht 'Huisgenoot gevraagd' waar ze op dit moment heel hard mee bezig zijn om dat allemaal tot in de puntjes uit te werken.

Op 6 januari 2018 komen de 'Ketelbinkies' naar Lieshout. Deze groep spelers met een beperking, waar De Vriendenkring al heel lang een vriendschappelijke band mee heeft, gaan na vele jaren oefenen weer de planken op met het stuk 'Geld alleen maakt niet gelukkig'. Een echte aanrader en een garantie voor een leuke avond in het Dorpshuis.

In maart gaat het groot toneel de planken op met 9 voostellingen. De datums hiervan zijn 10, 11, 14, 16, 17, 18, 21, 23 en 24 maart 2018. Meer info volgt te zijner tijd via DeMooiLaarbeekKrant. Wist je dat De Vriendenkring ook een eigen Facebookpagina heeft? Volg hen en je bent altijd op de hoogte van de nieuwtjes. Heb je geen Facebook, wees niet getreurd. De nieuwtjes vind je ook terug op www.devriendenkringlieshout.nl.

Kortom, het belooft weer een heel druk, maar vooral ook een mooi seizoen te worden voor toneelvereniging 'De Vriendenkring'.