Ryan van den Akker treedt op tijdens CZ Verwenzorgdagen
Ryan van den Akker treedt op tijdens CZ Verwenzorgdagen

De Regt wint CZ verwenzorgprijs 2017

Algemeen Senioren

Beek en Donk - Elk jaar doet het CZ Fonds een aantal verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Zo geven ze aandacht en waardering aan al het goede in de zorg.

Organisaties kunnen zo'n bijzondere dag winnen door mee te doen met de verwenzorgprijsvraag. Per gewonnen idee stellen ze €800,00 beschikbaar. Ook de activiteitencommissie van Zorgboogcentrum de Regt heeft een idee ingestuurd, én gewonnen. Met het gewonnen geldbedrag worden nu 2 verwenzorgdagen gehouden.

Woensdag 25 oktober om 10.00 uur start de eerste verwenzorgdag voor de bewoners van de Regt. Met de 'polderexpress' kunnen huifkartochten gemaakt worden door het mooie Beek en Donk. Ondertussen kan er in de Gasterij gezellig geluisterd worden naar muziek van de eigen discotheek. Om 19.30 uur is er een optreden van 'Vrouwenband Permanent'.

Donderdag 26 oktober om 09.30 uur wordt er, samen met een schilderes, gezamenlijk een groot schilderij gemaakt. Het thema van het schilderij is, net zoals het thema van de wedstrijd, 'Alle kleuren van de zorg'. Dit kunstwerk krijgt een mooi plaatsje in de ontmoetingsruimte. Degenen die niet schilderen, kunnen actief en creatief bezig zijn tijdens het 'kleuren voor volwassenen'. Om 14.00 uur kan er heerlijk worden ontspannen tijdens een verwenactiviteit met een schoonheidsspecialiste, een kapster en iemand die heel mooi nagels kan lakken. Ook om 14.00 uur is er een optreden van de zeer bekende Ryan van den Akker. Zij is in Beek en Donk geboren en ondertussen een Nederlandse musical- en stemactrice. Ze is vooral bekend geworden door haar stem die gebruikt is voor de tekenfilm eend Alfred J. Kwak en de musicals Cyrano en Elisabeth. Ook nam ze in 1998 deel aan het nationaal songfestival. Dit beloofd het hoogtepunt van de activiteiten te worden. De activiteitencommissie en de 'Vrienden van de Regt' zorgen gedurende deze dagen voor diverse hapjes.

Om meer van dit soort dagen en activiteiten voor de bewoners van de Regt mogelijk te blijven maken, is er de stichting 'Vrienden van de Regt'. Iedereen die deze stichting financieel wil ondersteunen en ook vindt dat er voor de senioren in de Regt activiteiten moeten zijn, kan lid worden voor slechts €15,00 per jaar. Aanmelden of meer informatie verkrijgen kan door een e-mail te sturen naar: vriendenvanderegt@outlook.com.