Themamiddag 'Gezond Genieten' voor 55-plussers

Algemeen Gezondheid

Beek en Donk - Zorgen voor je gezondheid begint bij jezelf. Gezond leven wil niet zeggen dat alle leuke/lekkere dingen verboden zijn, wel dat je er op een gezonde manier mee om moet gaan. Op donderdag 26 oktober vindt er in het Ontmoetingscentrum van Beek en Donk een themamiddag plaats over 'Gezond Genieten'. Deze middag voor 55-plussers wordt georganiseerd door ViERBINDEN, Kruiswerk Laarbeek en KBO Beek en Donk met medewerking van GGD en Novadic-Kentron.

Tijdens deze informatiemiddag wordt aandacht besteed aan 3 onderwerpen die te maken hebben met 'gezond genieten': 1: Gezond bewegen. Lichaamsbeweging is belangrijk voor jong en oud. Het helpt mensen langer voor zichzelf te zorgen, het houdt de botten stevig en verkleint de kans op ziekten. Het is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Jaccy van den Enden (sportmedewerker ViERBINDEN) en Ilse van Ham (buurtsportcoach gemeente) vertellen over het aanbod (speciaal voor ouderen). Voor het praktische gedeelte is het verstandig makkelijke kleren aan te hebben. 2: Gezonde voeding. Emmy Thijssen van de GGD vertelt over gezonde voeding: wat kunt u doen om gezonder te eten. Zij gaat ook in op verschillende gezondheidsklachten die kunnen ontstaan, zoals moeilijke stoelgang, botontkalking en hart- en vaatziekten. 3: Alcohol en medicijnen. Mathijs de Croon van Novadic-Kentron vertelt over alcoholgebruik bij ouderen. Een beetje alcohol (elke dag een paar glaasjes) is toch niet erg? Is rode wijn gezond? Lopen ouderen extra risico? Waar moet je speciaal op letten als je medicijnen gebruikt?

Tussen de sessies is er een gezond hapje en een alcoholvrij drankje.

De middag is gratis toegankelijk voor alle 55-plussers van Laarbeek en wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum van Beek en Donk (Otterweg 29), aanvang 13.30 uur. In verband met het hapje en het drankje is aanmelden voor 19 oktober noodzakelijk. Dit kan via een briefje, telefoon of e-mail bij Francien Vereijken, Kerkstraat 56 te Beek en Donk. Tel. 0492-463860 of mail: francien.vereijken@gmail.com.