Logo mooilaarbeek.nl
Joan Briels ontvangt het bord van Sanne Dietz   | Fotonummer: d03166
Joan Briels ontvangt het bord van Sanne Dietz (Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk))
Gemeente

Gemeente Laarbeek partner van Klimaatstraatfeest

Beek en Donk – Wethouder Joan Briels gaf afgelopen weekend het startsein voor de landelijke actie Klimaatstraatfeest. In een wedstrijd worden groepen mensen uitgedaagd om duurzaam te leven en energie te besparen. De winnaars verdienen €5.000,00.

Wat is Klimaatstraatfeest?
Vrolijk staat Jeanet Rijdes pannenkoeken te bakken op een inductiekookplaat. Samen met haar collega's maakt ze Laarbeekers enthousiast voor het Klimaatstraatfeest. "Met een team, het hoeft niet per se je straat te zijn, bedenk je acties om het milieu te verbeteren", legt Jeanet uit. "Over het hele land zijn teams aan het strijden. Met innovatieve of ludieke acties kan een team punten verdienen." Volgens Jeanet hoeft het niet moeilijk te zijn. "Een straatteam gaf kinderen allemaal een politiepet en ging huizen langs om te controleren op oude gloeilampen. Een ander team controleerde de bandenspanning van auto's en maakte slappe banden in orde", vertelt een lachende Jeanet. "We staan niet voor niets op inductie te bakken, scheelt ook een hoop energie." Het winnende team mag van die €5.000,00 best een leuk feestje vieren, volgens Jeanet is bewustwording en saamhorigheid binnen een team een belangrijk doel.

Duurzaam Laarbeek
In het groene Laarbeek staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit was ook te merken tijdens de viering van het 20-jarig bestaan. Een elektrische auto die de gemeente wil delen met haar inwoners was bij de ingang van het gemeentehuis niet te missen. Tijdens de feestelijkheden nam wethouder Joan Briels een oranje naambord in ontvangst waarmee Laarbeek het partnerschap met het Klimaatstraatfeest onderstreept. "Ik geloof in de kracht van de competitie", aldus Joan Briels. "We merkten bijvoorbeeld dat met de gezondheidsrace Laarbeek veel mensen actief aan de slag gingen. Net als gezondheid is ook het milieu geen spelletje, maar ik ben er van overtuigd dat het wedstrijdelement werkt." Sanne Dietz, die namens het Klimaatstraatfeest het bord aanbood, geeft aan dat de actie op 10 oktober start. "Omdat we tien jaar bestaan hebben we elke maand prijzen en ook nummer twee tot en met tien van de wedstrijd worden aan het eind van de wedstrijd niet vergeten", vertelt Sanne. "Tot 31 maart kunnen teams aan de wedstrijd deelnemen." Voorzichtig nam Joan Briels het bord mee onder zijn arm, na afloop van de wedstrijd zal het bord bij de winnaars komen te hangen.

Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl en voor tips om te verduurzamen: www.hier.nu.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>