Elco van Schijndel schoot Sparta'25 naar 3-1

Moeizame overwinning voor Sparta'25

Beek en Donk - Sparta'25 heeft ook de tweede thuiswedstrijd in winst omgezet. Op sportpark 't Heereind werd een moeizame maar verdiende 3-1 overwinning behaald op Vitesse'08 uit Gennep.

In de eerste minuut van de wedstrijd kregen de bezoekers een levensgrote kans op een presenteerblaadje aangereikt. Gijs Giebels kwam oog in oog met doelman Leon van den Acker, die met zijn voet redding wist te brengen. Vijf minuten later werd Jaccy van den Enden diep gestuurd. Vanaf de rand van de 16 schoot hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Eén minuut later werd de stand al gelijkgetrokken: 1-1. Na een overtreding van Robbert van Lankveld in het strafschopgebied schoot Niek Hendriks vanaf de penaltystip de 1-1 binnen. In de 25e minuut nam de thuisploeg opnieuw de leiding. Na een aanval over links knalde Rick van Heijnsbergen vanaf de rand van het strafschopgebied de bal feilloos binnen, 2-1. Na ruim een half uur spelen waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig wist Leon van den Acker een vrije trap van Niek Hendriks uit de linkerbenedenhoek te tikken. In de 40e minuut zag trainer Willem Aarts zich genoodzaakt om Bryan Bussers in te brengen voor Rolan van Melis.

Na rust kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. Maar een bevrijdende derde treffer liet lang op zich wachten. In de 83e minuut werd de winst dan toch veilig gesteld. Na een afgeslagen corner van de thuisploeg slalomde Robbert van Lankveld door de Vitesse verdediging. Oog in oog met de keeper legde hij de bal breed op de meegelopen Elco van Schijndel, die de bevrijdende 3-1 binnen kon schieten.

Sparta blijft hierdoor in de top van de ranglijst, waar Volkel nog steeds lijstaanvoerder is. Komende zondag speelt het vaandelteam thuis tegen Hapse Boys uit Haps.