Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Pakjesboot onderweg naar Beek en Donk

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Terwijl deze brief wordt geschreven staan Sint en zijn Pieten op het punt om af te varen naar Nederland, waar zij op zaterdag 18 november in Dokkum weer de eerste stappen op Nederlandse bodem zetten. Dat is ook dit jaar weer erg spannend. Hoeveel kinderen staan er op hen te wachten?! Sint wordt er al helemaal blij van. Immers geldt ook voor hem: vol verwachting klopt zijn hart!

Meteen na de aankomst in Dokkum gaan zij naar Beek en Donk. Ook daar zijn hopelijk weer heel veel kinderen, ouders en grootouders aanwezig bij Piet Heijl voor de deur. Hoe Regelpiet het voor elkaar krijgt om vanaf Dokkum om 14.00 uur met de Pakjesboot 43 in Beek en Donk te zijn weet en begrijpt de Sint niet, het is immers een flinke afstand. Maar hij is er van overtuigd dat hem dat lukt. Ook afgelopen jaren is hem dat gelukt.

Wel komen er ook dit jaar weer een paar Pieten, de Discopiet en de Opperstalspreekmeesterpiet eerder naar Beek en Donk om de kinderen, waarvan er heel veel van buiten Beek en Donk komen, bezig te houden en zo het wachten verkorten, het is immers zo spannend! Dansgroep DéDé zorgt voor een spetterend optreden en als Sinterklaas en zijn pieten in Beek en Donk van de boot afstappen voeren ze ook nog een paar dansjes voor hen op! Wat vinden zij dit spannend. Ook dit jaar mogen er weer heel veel pieten mee naar Beek en Donk en de Pepernotenbakpieten hebben heel hard gewerkt om voor voldoende strooigoed te zorgen.

Zoals geschreven komen ze om 14.00 uur aan bij Piet Heijl aan de Pater de Leeuwstraat. Hier worden zij verwelkomd door de voorzitter van de werkgroep, Wim Swinkels, Burgemeester Frank van der Meijden en de verslaggever van Omroep Kontakt, waarna zij naar het podium gaan, waar de officiële ontvangst plaats vindt. Wel heeft de Sint doorgekregen dat de voorzitter van de werkgroep te kennen heeft gegeven om na dit jaar er mee te stoppen, wat heel jammer is. Hierna vertrekken zij door het dorp naar het Heuvelplein via de route: Pater de Leeuwstraat, Burgemeester Seelenlaan, Oude Bemmerstraat, Raagtenstraat, Schoolstraat, Brouwerstraat, Otterweg, Pater Becanusstraat, Heuvelplein. Afsluiting intocht door de Sint en zijn pieten, rond 16.00 uur, op het Heuvelplein.

Bij slecht weer gaat de rondrit niet door, maar is de ontvangst ongeveer om 14.30 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg. Dit wordt dan door Omroep Kontakt en een geluidswagen, die door Beek en Donk gaat rijden, bekendgemaakt.