Keeper Rick vd Heuvel (archief)

Acht neemt punten mee uit Mariahout

Mariahout - Mariahout trad zondag op het eigen sportpark aan tegen Acht. De bezoekers namen voor rust een 1-2 voorsprong. Na rust was Mariahout niet meer bij machte om voor de gelijkmaker te tekenen, waardoor het de 3 punten moest laten aan Acht.

vv Mariahout startte zondag goed aan de wedstrijd tegen Acht en verscheen in het eerste kwartier een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Het was echter Acht die in de 23e minuut de score opende. Een goede voorzet werd door Roy Roestenburg achter Mariahout-doelman Rick van den Heuvel gekopt. Vijf minuten later werd de marge verdubbeld door Sander van den Heuvel. Zijn vrije trap van zo'n 25 meter belandde linksonder in het doel. Mariahout liet na deze tegentreffer het hoofd niet hangen en in de eerste de beste aanval na de 0-2 viel de aansluitingstreffer. Luuk Leenders werd met een steekpass vrij gezet voor de keeper en schoot na een half uur spelen de 1-2 tegen de touwen. Deze stand was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Mariahout gedreven op zoek naar de gelijkmaker, maar Acht speelde goed georganiseerd en gaf nagenoeg geen kansen weg, waardoor 1-2 de eindstand bleef.

Komende zondag speelt Mariahout 1 uit tegen WODAN. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur