Frisse start voor Laarbeek United O13

Laarbeek – Laarbeek United O13 startte dit seizoen met een zeer bevredigende wedstrijd tegen de Rakt O13. Een leuke confrontatie van twee teams die niet wilden verliezen.

Van het begin af aan werd gespeeld in een hoog tempo waar in de eerste helft Laarbeek United het beste van het spel had. De verdediging onder leiding van Milan van Hoof samen met de uitstekend spelende Sjors Pennings en Niels van Dijk (Siebren Blank) gaven geen krimp. Vanachter uit voedden zij de aanval, die vooral over links keer op keer de razendsnelle Daan Mihalidis vonden en diens voorzetten tot mooie kansen leidden. Echter zonder resultaat. Sil van Lierop verdeelde het spel en zette zo met Roman Griffioen druk achter de aanvallers. Een vrije trap van Roman verdiende de voorsprong, maar spatte uiteen op de lat, waardoor ze met 0-0 gingen rusten.

Na de pauze zette De Rakt meer druk, waardoor het spel wat rommeliger werd. Toch kwamen er kansen zowel voor Laarbeek United als voor De Rakt. Een goed genomen vrije trap vloog boven de goed keepende Frenzo Zwanenberg via de lat over en enkele minuten later zette Niels Grasveld met Luuk van de Sanden over links een aanval op die tot een scrimmage leidde en waarvan Niels van Dijk profiteerde: 1-0. Een minuut later was het alweer gelijk. De verdediging kreeg geen vat op de bal en tikte de Rakt de bal langs Frenzo.

De druk op Laarbeek United werd groter maar Jaimy en Siebren hielden de verdediging gesloten. Een laatste offensief brachten Kay, Luuk en Sil wel in het strafschopgebied maar stug verdedigen van de Rakt bracht geen verder resultaat. Al met al een leerzame en leuke wedstrijd die eindigde in een 1-1 eindstand.