Arie en Edo in Ons Tejater
Arie en Edo in Ons Tejater Foto: Nelly de Groot-Cooijmans

Goed geklust met Edo en Arie in Ons Tejater

Algemeen Recensie

Lieshout - Er stond heel wat gereedschap klaar op zaterdagavond 25 november in Ons Tejater in Lieshout. Edo en Arie kwamen klussen. Ze hadden een volle zaal verwacht, maar dat viel enigszins tegen. De opkomst was matig.

Lieshout kent deze klussers nog van hun programma 'E en A is toch voordeliger', waar ze als nachtwakers het een en ander beleefden. Dit keer waren ze als klussers in een verzorgingshuis gecontracteerd voor enkele maanden. Hun voornaamste opdracht was te ontdekken waar bewoners, en dan speciaal een bewoonster, hun geld verstopt hadden. De directeur zat op dat geld te azen. Tussen de bedrijven door hoorden we telkens een stem van iemand, mevrouw Smit, die op het toilet zat en er maar niet af kwam. Zij riep om koffie, WC papier, een lauwwarm washandje of gewoon om aandacht.

Edo en Arie wisten ons tussendoor van alles te vertellen. Daarbij spraken zij regelmatig door elkaar heen. Het ging over de Gamma, over auto's, over ouwe meuk die mensen mee naar het verzorgingshuis nemen, over een fax en nog veel meer. Verder had vooral Arie geweldige woordspelingen. Ook Lieshout werd er bij betrokken. De eerste twee rijen zaten weer niet veilig. Zingen deden ze niet onverdienstelijk; twee liedjes zelfs.

Ze hadden regelmatig een dagboekmoment en zaten dan in hun eigen spotlight hun mening te verkondigen. Dat was voor het publiek even een rustmoment want ze waren enorm druk. Je moest snel schakelen, want zo zaten ze nog met het dagboek van Anne Frank en zo ging het over een cruise. Het schijnt echt waar te zijn dat je goedkoper op een cruiseschip kunt gaan wonen dan in een verzorgingshuis, als je het zelf moet betalen. Dan voorkom je ook dat ze je een luier aandoen waar je drie maanden in rond kunt lopen zonder verschonen.

Toen de voorstelling op een eindje liep werd toch nog 'de pot met goud' gevonden. Lieshout reageerde er eerst maar matig op, daarom kwam er een herhaling. Er was even een keuzemoment: geld houden of toch eerlijk aan mevrouw Smit gaan geven op het cruiseschip met een baangarantie. Lieshout heeft genoten van deze twee klussers: Arie Koomen en Edo Brunner. Laat ze nog maar eens terugkomen. Dan liefst voor een volle zaal.

Nelly de Groot-Cooijmans