Afbeelding

Geen verrassingen bij start bekertoernooi WAC

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het WAC-bekertoernooi kende verleden donderdag haar vuurdoop van deze jaargang. Vier duels werden afgewerkt in het eerste deel van de 1e ronde. Geen verrassingen konden, nadat de eerste kwartfinalisten werden genoteerd, worden opgemaakt. Wel een opmerkelijk feitje, aangezien drie van de vier duels werden verlengd met een penaltyserie.

De eerste wedstrijd waarin een dergelijke serie de beslissing moest brengen ging tussen Heesakkers Administratie & Advieskantoor en Café-Zaal de Tapperij. Laatstgenoemde, tevens huidig koploper in de A-klasse, keek beteuterd naar de opgelopen achterstand. Heesakkers had het heft stevig in handen na 10 minuten gespeeld te hebben. Een kwartiertje later werd de stand gelijkgetrokken door de Tapperij, waarna er niet meer gescoord werd door één der beide partijen. Penalty's moesten de beslissing brengen. Daar waar Heesakkers er eentje miste en de Tapperij geen, bekerde de bekerhouder door.

Datzelfde gold voor DK Garagebedrijf. Zij kenden een simpel avondje door BrabantTent, beide ploegen komen uit in de B-klasse, met maar liefst 16-1 te verslaan. Voorafgaand aan het duel leek het al een hele zware dobber voor BrabantTent doordat men een veldspeler miste in de ouverture van dit zaalvoetbalpotje. Nadat deze zich had aangesloten was de achterstand al opgelopen naar 8-0. Deze stand bleef zo'n 12 minuten gehandhaafd waarna het gaspedaal weer werd ingetrapt door DK. Na 16-1 was de afstraffing ten einde. T. van Berlo was de gevierde man met 10 treffers.

Het enige duel deze avond tussen een A-klasser en een B-klasser werd ook beslist na het nemen van pingels. Koploper Hurkmans Plaatwerk BV begon zeer voortvarend aan haar duel met de A-klasse-revelatie Aben & Slag Advocaten. Het liep zelfs uit naar een 3-0 voorsprong en met nog 10 minuten op de klokken zou dat genoeg moeten zijn om Aben & Slag uit te schakelen, ware het niet dat het venijn hem toch in de staart zat. Plots stond het 3-3 en moesten de penalty's uitmaken wie er de kwartfinale zou gaan halen. Die werden beter genomen door Aben & Slag waardoor de verrassing uitbleef.

Tevens bleef diezelfde verrassing, die ook in de lucht hing in het volgende duel, uit bij Danny Megens Keurslagerij tegen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. De voorsprong van Lindeboom werd door De Keurslagerij keurig rechtgetrokken en zelfs omgebogen. Spaarzaam doelpuntenmaker H. Biemans leek zelfs eigenhandig De Keurslagerij naar de volgende ronde te trappen, maar zodra hij de bank had bestegen kreeg Lindeboom vleugels en trok de stand gelijk. De daaropvolgende penalty's werden beter genomen door de runner-up uit de A-klasse, waardoor zij doorbekeren.

De laatste duels in de eerste ronde van het WAC-bekertoernooi volgen donderdag 7 december.